MENÜ

Liderlik savaşı

Abone Ol Google News

Fenerbahçe yeni futbol tarzıyla, Alanyaspor 3 maçta kazandığı 9 puanla ligin ilk bölümünün en dikkat çekici takımlarıydı. Fenerbahçe bu sezon bambaşka bir kimliğe büründü, topa yüzde 70’ler civarında sahipler, bol pozisyona giriyorlar ve oldukça dominant bir futbol oynuyorlar. Alanyaspor ise Erol Bulut ile yatay oynayıp topa sahip olmaya değil, dikine oynayıp bol pozisyona odaklı gidiyor. Ligin topa az sahip olan takımlarından biri olmalarına rağmen şut ve isabetli şut istatistiklerinde ilk 3’e girmeleri tesadüf değil. Fenerbahçe’yi taktiksel sadakati yüksek, kaleye hızlı giden zorlu bir rakip bekliyor. Fenerbahçe’nin yine yüzde 70’lerde topa sahip olması Alanya’nın istediği bir durum olacak, rakibin geri dönüş zaaflarına odaklanacaklar.

Haberin Devamı

Ayrı bir renk katıyor

Ozan’dan Vedat’a kadar Fenerbahçe’nin milli oyuncuları hayli moralli dönüyor. Şimdi asıl merak edilen konu şu; Gustavo gelince formasyon değişecek mi, Adil Rami Alanya’da oynayacak mı? Fenerbahçe önde müthiş bir uyum yakaladı. Deniz Türüç, Kruse, Muriç’in formları yüksek, Kruse forvet arkasında hücuma ayrı renkler katıyor. Aynı uyumun arkada olduğunu söylemek zordu. Gustavo yetenekleriyle merkeze büyük kalite ve enerji katmaya aday. Marsilya’da Rami ile stoperde yakaladıkları müthiş uyumla Avrupa Ligi’nde finale kadar gitmişlerdi. Ersun Yanal’ın kafasında Gustavo’nun yeri orta sahadır ama Rami-Zanka uyumunun neleri beraberinde getireceği belli olmaz.

Haberin Devamı

Bu istatistiğe dikkat!

Alanyaspor ve Fenerbahçe’nin Süper Lig’de oynadığı altı maçın dördünde gülen taraf Fenerbahçe oldu (1B 1M). Alanyaspor’un bu eşleşmedeki tek galibiyeti, iki takımın son karşılaşmasında geldi.

Ön plana kim çıkar?

Vedat Muriç formunun zirvesinde. Kosova formasıyla geçen hafta Çekya’ya 1 gol, İngiltere’ye karşı ise 1 gol 2 asistle oynadı. Alanyaspor’da ise Cisse ve Fernandes adeta uçuyorlar. Forvetlerin maçı olacak.

Kısa mesaj

Fenerbahçe topu alıp hükmetmeyi, Alanyaspor ise bir İtalyan takımı gibi taktiksel sadakatle oynayıp çok şut çekiyor. Deyim yerindeyse topçular ile okçuların maçı olacak.

YORUM YAZ