MENÜ

Kırılma tehlikesi!

Abone Ol Google News

Galatasaray üst üste 2 şampiyonluk yaşamış olmasına rağmen her sezon dünyasını baştan kurmaya çalışmanın sorunlarıyla yüzleşiyor. Son oynanan Çaykur Rize maçı ölçü olmadığı için Beşiktaş derbisinin kadrosuna baktığımızda Galatasaray’ın nasıl bir sirkülasyon içinde olduğunu anlamak mümkün. Terim, şampiyon kadroyu geliştirme yolunda attığı her adımda korktuğu değişime sürüklendi. Santrforda Gomis sonrası bir müddet boşluk, peşinden Diagne, bugün Falcao krizi ve Andone; savunmada Marcao - Luyindama’nın geriden oyun kurma sorunu ve elbette Fernando’nun göbekteki derin boşluğu. Nzonzi ve Seri kendi klasmanlarında müthiş oyuncular. Fakat her iyi oyuncu ile düzeni geliştirecek futbolcu anlamına gelmiyor. Galatasaray hala Fernando’nun merkezdeki boşluğunu doldurabilmiş değil.

Haberin Devamı

Neden imzaladığı anlaşıldı

Galatasaray için Real Madrid deplasmanı büyük bir kırılmaya sebep olmamalı. Bunun için Fatih hocanın tedbirli oyundan yana tercih kullanacağını kestirmek güç değil. PSG ve Real Madrid maçlarına bakınca Donk ile geçen sezon sonunda yüksek kontrat yenilemenin sebebini sanırım herkes daha net anlamıştır. Terim, Fernando’nun yaratacağı boşluğu tahmin ettiğinden Donk’u Şampiyonlar Ligi için elinde bir sigorta olarak tuttu. Marcao ve Luyindama’nın performansları düşünüldüğünde Madrid deplasmanında Donk yine savunmadaki 3. stoper olmak zorunda.

Haberin Devamı

Sahadaki buhranları çözmeli

Zidane, İspanya Ligi’nde durumu toparlamış görünse de hala Şampiyonlar Ligi’ndeki kötü başlangıcın izlerini silmenin yolunu arıyor. İstanbul’da 1-0’lık galibiyet bence Real adına sezonun kırılma noktasıydı. Şimdi taraftarı oyunda tutmak için sansasyonel bir skor kovalıyorlar. Galatasaray için PSG’ye karşı sergilenen ‘mantıklı oyun’ ilk seçenek olacağa benziyor. PSG hariç gruptaki diğer takımlar için sıralama değişkenlik gösterebilir. Genel kanı, PSG ve Real’in Devler Ligi’nde ilerleyeceği yönünde. Avrupa Ligi için İstanbul’daki Brugge maçı final olur. Galatasaray o güne kadar Falcao kriziyle birlikte sahadaki buhranlarını çözmek zorunda. Yoksa Avrupa’da bir kayıp sezon daha haneye yazılır.

YORUM YAZ