MENÜ

Kara Kartal'ın akıl oyunu

Abone Ol Google News

Beşiktaş açısından tam bir ‘çıkmamış candan umut kesilmez’ maçı. Siyah- Beyazlı takım maksimum 68 puanla ligi bitirebiliyor. Önündeki iki rakibi de 66’yı bulmuşken şampiyonluğa yeter mi? Zor ama bitime 2 maç kaldı ve Beşiktaş’ın şampiyon olması için matematik hâlâ devrede. Trabzonspor geçen hafta Konyaspor beraberliği ile 3.’lük şansını zora soktu, Beşiktaş maçının önemini azalttı. Galatasaray derbisinde oyun ezberinin dışına çıkarak kaybeden Şenol Güneş’in Trabzon’da Ljajic’e forvet arkasında konforlu bir alan yaratması kaçınılmaz. Fakat Dorukhan’ın sakatlığında Atiba’nın yanındaki tercih tüm oyunu değiştirebilir. Medel veya Necip ile benzer bir senaryo çıkar ama Oğuzhan tercihiyle fabrika ayarlarına dönüp ‘top bende’ oyununa geçilebilir. Atiba-Ljajic-Kagawa üçlüsü ise uzak olsa da heyecan verici bir ihtimal olarak rafta duruyor.

Haberin Devamı

Kurguyu Ljajic şekillendirir

Ligin en çok orta yapan takımıyken son 3 haftada ortalama 11 ortaya kadar düşen Beşiktaş’ın hedefsiz yüksek toptan vazgeçip doğrudan kaleye gitme çabasını izliyoruz. Bu tercihte Burak gibi dripling kabiliyeti yüksek, hızlı santrforun rolü büyük. Orta yayda bile kaleye yüzü dönük top aldığında tehlike yaratabiliyor. Güneş’in kurguyu Ljajic ve Burak üzerinden şekillendirmesi yüksek ihtimal.

Haberin Devamı

Bu istatistiğe dikkat!

Trabzonspor’u deplasmanda dört maçtır mağlup eden Beşiktaş, Süper Lig tarihinde rakibine karşı dış sahada en uzun serisini yaşıyor.

Ön plana kim çıkar?

Beşiktaş sezonun ilk yarısını 26 puanla 7. sırada bitirmişken Burak Yılmaz’ın gelişiyle hem oyun tarzını güncelledi hem de 15 haftada 36 puan topladı. Burak’ın rakip kaleye yüzünü döndüğü her atak ‘tehlikeli’ sınıfa girebiliyor. Senaryoyu Burak şekillendirir.

Kısa mesaj

Beşiktaş’ın son iki maçını kazanması, Galatasaray ve Başakşehir’in 4’er puan kaybetmesi payinde 3 takım 68’de buluşabilir. Beşiktaş 3’lü averajda 1 puan fazla topladığı için mutlu sona ulaşabilir.

YORUM YAZ