MENÜ

Kaleci sorunu derinleşiyor

Abone Ol Google News

Fenerbahçe’nin kaleci sorunu var mı?

Haberin Devamı

2014’ten beri problemli

Fenerbahçe’nin son şampiyon olduğu 2014’ten bu yana kaleci sorunu var ve her geçen sezon derinleşiyor. Fenerbahçe tarihine bakıldığında Schumacher’den Rüştü’ye kadar başarılı her dönemde kaleci dominasyonundan bahsetmek mümkün. Altay da Harun da iyi kaleciler ama Fenerbahçe’nin kalesini koruyacak ismin ‘büyük’ sıfatıyla pekişiyor olması gerekir. Fenerbahçe şimdilik savunmasında zaaflar yaşıyorsa bunda kalecinin payı yadsınamaz.

Isla dönerse Ozan nerede oynayacak?

Ozan kulübeye geçebilir

Sezon başından bu yana Fenerbahçe’nin geri dörtlüsünün 3’ü devşirme oyunculardan kuruluyor. Bu da önde iyi bir takım olan Fenerbahçe’yi arkada bol hata yapan bir takıma dönüştürüyor. Isla döndükten sonra Ozan’ın merkeze gelmesi beklenebilir. Zira Ozan Milli Takım’da da orta saha rotasyonunun önemli oyuncusu ve hayli moralli dönmüş olması gerekiyordu. Isla’dan sonra Ozan kulübeye de geçebilir. Çünkü Fenerbahçe’nin sahada tüm acemilikleri tolere edecek bir lidere ihtiyacı var ve o da Emre Belözoğlu.

Haberin Devamı

Gustavo’yu stoperde görmeye alışacak mıyız?

İyi bir yatırım olmaz

Luiz Gustavo’nun Ersun hocanın kafasındaki rolü orta sahaydı ama Alanya maçının son 20 dakikasında stoperde gördük. Brezilyalı, bu role yabancı değil. Zira Marsilya’da Rudi Garcia 2017’de onu, Adil Rami ile stoperde kullanarak Avrupa Ligi’nde finale kadar gitmişti. Anlayacağınız, Gustavo’nun stoper oynama ihtimali Rami’ye bağlı. Rami eğer oyuna güçlü girerse Gustavo orta sahada kalır. Ama zaten Gustavo’yu stoper oynatmak için aldılarsa bu hiç de kârlı bir yatırım olmaz.

Fenerbahçe’yi iki hafta sonraki derbide neler bekliyor?

Futbolcuların özgüveni kırıldı

Alanya deplasmanı, ‘kırıcı’ oldu. Futbolcuların özgüvenleri kırıldı, Ersun hoca ile Emre’nin iki kat mesai yapmaları gerekecek. Derbi öncesi Kadıköy’de Ankaragücü ile oynamak moral kaynağı da olabilir, yanıltıcı da. Bu sezon oyun tarzını değiştiren Fenerbahçe’nin acilen Adil Rami ve Isla’yı oyuna sokarak savunma dengesini oturtması şart. Böylesine iyi bir forvet takımının arkada bireysel hata yapmıyor olması gerekir.

YORUM YAZ