MENÜ

Kadıköy'ü baskı merkezi haline getirmeden hedefe ulaşmak zor

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Fenerbahçe ilk 4 içerisinde sahasında en çok puan kaybeden takım. Kadıköy’ü baskı merkezi haline getirmeden hedefe ulaşmak zor. Geçen sezon evde 21 puan gitmişti, bu yıl 9... Aykut Kocaman ve öğrencileri ligin fizik gücü en yüksek takımı. Ön alan baskısını onlardan daha iyi yapan bir takım yok. Başakşehir karşısındaki harika zaferi de bu baskı ve beraberindeki geçiş oyununa borçlular. Abdullah Avcı’nın düşündüğünün aksine Fenerbahçe bir savunma takımı değil, ligin en iyi geçiş takımı. Mehmet Topal ve Souza birlikte orta sahada oldukları sürece baskı yükseliyor, kazanılan topları rakip kaleye taşıyorlar.

Topa sahip olmak gerek

Giuliano ise Fenerbahçe oyununun lideri. Hem güçlü hem dayanıklı hem de teknik. Sadece kendi takımındaki top dağılımını organize etmiyor, yönlendirdiği baskıyla rakibin oyun kurulumunda bile karar mekanizması haline geliyor. Aytemiz Alanya kapanmayı beceren bir takım değil, Fenerbahçe’nin topa ve oyuna sahip olması gerekecek. Bunun için Giuliano’nun işini kolaylaştıracak bir formüle ihtiyaçları var. Kadıköy’de Aatif’in yerine Valbuena daha mantıklı duruyor.

Duran toplar önemli

Başakşehir’e karşı Valbuena’nın oynamaması çok mantıklıydı. Ama ligin en yumuşak takımına karşı Kadıköy’de Aykut Kocaman’ın Fransız yıldızı kazanma seansını izleyebiliriz -ki çok mantıklı olur... Alanya, duran top savunmasında çok zayıf. Fenerbahçe ise ligin en fazla korner golü atan takımı. Valbuena’nın orta kalitesi bu istatistiğin oluşmasında önemli faktör.

Kısa mesaj:

Fenerbahçe’nin büyük maç performansı iki sezondur hep üst düzey. Puanı rahat görünen maçlarda kaybedebiliyorlar. Aytemiz Alanya kapanmayı becerebilen bir takım değil. Fakat oynamak isterken çok top kaybı yapıyorlar. Fenerbahçe işi geçiş oyunuyla çözebilir.


YORUM YAZ