MENÜ

Jailson'un maçı olabilir

Abone Ol Google News

Konya deplasmanında Jailson iyi oynarsa tüm takım iyi oynar. Merkezde sırtı dönük aldığı topları öne oynarsa, oyunun kalitesini belirler. Konya’nın oyun karakteri topa sahip olmak üzerine değil. Fenerbahçe topu alacağı için Benzia’nın oyuna etkisi çok daha belirgin olacak.

Haberin Devamı

Sezonun ilk 4 haftasında 3 kez kaybeden Fenerbahçe kötü bir fragman izletti. 5. bölümden itibaren ekibe yeni oyuncular katıldı ve artık filmin senaryosu ilgi çekici hale gelmeli. Konya deplasmanı Jailson ve Benzia’ya başrolü vermek için iyi bir fırsat. Rıza Çalımbay’ın Konyaspor’u topu alıp takır takır pas yapan bir takım değil. En büyük handikapları orta sahada ve öncelikleri topu kullanmak değil karşılamak. Cocu, son Kayseri maçında stoper Reyes’i ön libero oynatarak büyük bir faciaya sebebiyet verdikten sonra Jailson’dan beklentiler iyice yükseldi. Fenerbahçe ön liberosunun işi stoperlerin arasından top çıkarmakla bitmez, zaten 4 yıldır onu yapan iki iyi oyuncusu vardı. Yeni 6 numaranın merkezde sırtı dönük aldığı topu öne oynaması oyunun kalitesini belirler. Jailson’dan beklenti de bu. Konya deplasmanında Jailson iyi oynarsa tüm takım iyi oynar ve yapısal reformun ne derece gerçekleştiğini değerlendirmek mümkün olabilir. Konya’nın oyun karakteri topa sahip olmak üzerine değil. Fenerbahçe topu alacağı için Benzia’nın oyuna etkisi çok daha belirgin olacak..

Haberin Devamı

Ön plana kim çıkar?

Şüphesiz gözler Jailson ve Benzia’nın üzerinde olacak. Konya’nın sert merkezini pasla aşmaktan başka çare olmadığından bu ikilinin bağlantısını yapacak oyuncu öne çıkar. Bu da Eljif ya da Ekici olur.

Bu istatistiğe dikkat

Fenerbahçe, Süper Lig’de yarın Atiker Konyaspor’a kaybederse, 61 yıllık lig tarihinde kendi adına en kötü istatistiğe imza atacak. Lig tarihinde bugüne dek en fazla 3 kez üst üste kaybeden Sarı- Lacivertliler, yarın Konya deplasmanından puan almazsa ilk defa 4 maçı üst üste puansız kapatacak.

Kısa mesaj

Fenerbahçe 4 maçın 3’ünü kaybetti. Konya’dan sonra Beşiktaş, Rize (d), Başakşehir, Sivas (d) maçları fikstürü karartıyor. Cocu’nun senaryoyu değiştirmek için Konya’da kazanmaktan başka çaresi yok.

YORUM YAZ