MENÜ

Giuliano devrimi

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Santrforsuz oyun birçok teknik adam ya da takım için kabus olabilir. Fakat Fenerbahçe Giuliano’yla bunu Kasımpaşa karşısında bir şova dönüştürdü. Giuliano’nun bu sezon 10 numaraya geçişi bir devrimdi. Yetenekli, özel bir oyuncu, daha birçok özelliğini sıralayabiliriz ama çok daha kıymetli bir yönünü gösterdi dün gece; her görevin adamı. Giuliano’nun santrforsuz oyundaki rolü Fenerbahçe forvetlerini Kasımpaşa stoperlerinin yörüngesinden çıkardı. Alper’i dinamik oyuna yönlendirdi, takıma çok geniş bir pas yelpazesi sundu.

Şener müthiş oynadı

Topu rakip kaleye kadar getirmek hiç sorun olmadı. Yüzü kaleye dönük 11 adam, akıcı futbol oynadı, topu rakipten rekor sürede geri kazandı, oyunun her bölümüne hakimdi. Maçın genelinde sağ kanadı, tribün ağzıyla ‘otoban’ gibi kullandı Fenerbahçe. Şener oyunu inanılmaz genişletti, ortalama pozisyonuna baksanız neredeyse Dirar’ın önünde bitirdi maçı. Farkı yaratacak işte bu bek performansı, Fenerbahçe’nin her iç saha maçında görmesi gereken oyun tarzı. Önemli bir sorunu var Fenerbahçe’nin, hâlâ kolay gol yiyor. İlk 11 hafta gelen ilk toplar gol oluyordu, Kasımpaşa karşısında ikinci top gol oldu. Rakip atmıyor, Fenerbahçe gol yiyor desek, sırıtmaz.

Valbuena’nın rolü!

Tarihinin en kötü sezon başlangıcını yapan Fenerbahçe’nin en etkili oyuncusuyken son 3 maçını kazanan Fenerbahçe’nin yedeği oldu Valbuena. Böylesine bir baskı oyunu planlanırken bile Aatif’ı geçemiyorsa onun görev tanımı ve senaryodaki rolüyle ilgili ciddi bir gözden geçirme söz konusu sanki. Aykut Kocaman konuşmayı çok sevmez, hele yaptığı işle ya da takımıyla ilgili konularda ağzını bıçak açmaz. Ama şu Ozan meselesi izaha muhtaç hale geliyor sanki. Ozan düzelmiş ve her şey lehine gelişirken ne oldu da bir anda Ozan tribüne çıkıp, Topal oyuna girdi. İzah etmedikçe taraftar eline kalem alıp Topal’ın pas hatalarını sayacak, OPTA’cılık oynayacak.

YORUM YAZ