MENÜ

Futbolu futbol için oynamak!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Aykut Kocaman edebiyatçı olsa, ‘sanat sanat içindir’ akımını benimserdi kesin. Futbolu halk için değil futbol için oynatıyor Kocaman. Tercih ettiği oyun izleyene keyif vermiyor. Kaybetmediği sürece eleştiriler zırhını delmez. Fakat kaybedeceği ilk kritik maçta sanatın kendisi için icra edilmesini isteyen halk savaş baltalarını ortaya çıkarıverir. Fenerbahçe teknik bir takım değil ama taktiksel sadakati yüksek bir oyuncu grubuyla ilerliyorlardı. Bir kere, Kocaman için duran top organizasyonu hayatın ta kendisi. Akan oyundaki aksiyona takılmıyor, duran toptan netice aldığı sürece planı işlemiş sayıyor. Mehmet Topal’ın 11. haftadan bu yana yarattığı en büyük farklardan biri de bu işte. Kornerleri yarım penaltıya çeviriyor. Avrupa’nın 5 büyük ligi de dahil, kornerlerden en çok gol bulan takım Fenerbahçe. Bu taktiksel anlamda ezberlenmiş hareketler bütününün nasıl icra edildiğinin net bir göstergesi. Evet, teknik bir takım değiller, Giresun karşısında yine vasatın üzerine çıkamadılar. Taktiksel sadakatleri vasatın altında kalınca ortaya kötü bir futbol çıkıyor, Giresun’da olan da buydu. İkinci yarıda bol pozisyon verdiler, yedikleri golde Samed’in ofsaytı bozuyor oluşu taktiksel çözülmenin fitilini ateşledi.

Gecenin sorusu

Eljif Elmas ikinci yarıya çıkarken yerini Valbuena’ya bıraktı. Eljif Elmas ile Valbuena’nın ayni anda sahada ihtimali yeterince heyecan verici olmaz miydi?

Maçın starı

Carioca, Fenerbahçe savunmasını en çok zorlayan isimdi. Sonunda bu çabalarının meyvesini de attığı golle aldı. Sarı-Lacivertliler’de ise 45 dakika sahada kalan Eljif, umut verdi.

Maçın olayı

Isla’ya çalınan penaltı kararı çok zorlamaydı. Ama maçın olayı Dodo’nun kullandığı penaltıydı. Ayağını zemine vurunca ortaya komik bir görüntü çıktı.

Kısa mesaj

Fenerbahçe transfer yapamadan ara dönemi kapattı. Ozan kadro dışı, Janssen sakat, RvP gitti. Fikstür zor, kadro dar. O yüzden Kocaman futbolu tabelaya uyarlamaya devam edecek.

YORUM YAZ