MENÜ

Futbol 4.0'a geçmedikçe

Abone Ol Google News

Cocu geldiğinden beri beklenti çok yüksek. Fakat her Hollandalı’yı total futbol sevdalısı sanmak büyük hata. Cocu; Michels, Cruyff, Rijkaard ekolünden gelmiyor. O daha çok Van Gaal ve Van Marwijk gibi ‘doğru oyun’cu kısımda kalıyor. Fenerbahçe’de sorun yapısal olunca formasyon da sekteye uğruyor. Cocu’nun Josef, Topal, Ekici’yi konumlandırmakta zorlandığı aşikar. Bu durum zaten sorunlu olan Skrtel-Roman ile Slimani arasındaki devasa bir mesafe oluşturdu. Cocu’nun son 13 dakikada aldığı risklerin üzerine gitmesinde fayda var. Ha yapısal reform için Hasan Ali, Şener, Volkan ve Neustadter’in alternatiflerine bakmalı. Başka türlü endüstri 4.0’ın kovalandığı dünyada bu futbolla çağı yakalamak zor. Maalesef Fenerbahçe, Caner ile Gönül kaybettiğinden beri oyun standartlarını sistemli bir şekilde yitiriyor.

Haberin Devamı

Gecenin sorusu

Cocu, oyuncuları yakından tanıma fırsatı bulamadı mı? 3’lü orta sahada Topal, Josef ve Ekici’yi doğru konumlandırdığını düşünüyor mu?

Maçın starı

Guilherme yaptığı harika asist bir yana Malatya’yı öne doğru oynamaya teşvik ettiği için gecenin yıldızıydı.

Haberin Devamı

Maçın olayı

Fenerbahçe’nin hala bireysel hatalardan gol yiyor oluşu endişe verici. Aleksiç’in attığı golde Volkan Demirel’in hatası maçı kırdı.

Kısa mesaj

Fenerbahçe son 3 yıldaki kadro yapılanmasının bedelini ödemeye devam ediyor. Bu takıma format atmak, bir çok pozisyonda üst sürüme geçmek şart.

YORUM YAZ