MENÜ

Fransız İhtilali

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Turnuvanın en büyük favorilerinden Fransa, çeyrek finalde Muslera’lı Uruguay’ı, Varane ve Griezmann’ın golleriyle 2-0 mağlup etti. Horozlar, 2006’dan sonra ilk kez adını yarı finale yazdırmayı başardı.

Almanya 2006’da final oynadıktan sonra Dünya kupalarında sıfır çeken Fransızlar, 12 yıllık aranın ardından altın jenerasyonuyla yarı finale yükseldi. Uruguay sakat olan Edinson Cavani’nin yokluğunda başı kesilmiş tavuk gibi çırpındıkça Fransızlar oyunu rölantiye alarak 90 dakikayı tüketti.

Griezmann’ın ortasını asiste çeviren Varane takımını öne geçirirken Uruguay’ın Godin ile kaçırdığı pozisyon maçın kırılma noktası oldu.

İkinci yarıda Uruguay bir umutla denge ararken Muslera öyle bir hata yaptı ki, takımının umutlarını elleriyle yok etti.

Şüphesiz Fransa, Brezilya ile turnuvanın en güçlü kadrosuna sahip fakat şampiyon olabilmesi için daha çok üretmesi ve çok daha iyi hücum etmesi gerekiyor.

Maçın starı

Griezmann, bir gol ve bir asistle maçın yıldızıydı.

Maçın olayı

İkinci yarıda Uruguay oyuna denge getirmeye çalışırken Griezmann’ın kaleye çektiği normal bir şutun Muslera’nın ellerinden kayarak ağlara gitmesi.

Maçın sorusu

Tolisso’yu solda başlatıp 80’e kadar garanti oyundan vazgeçmeyen Deschamps’ın ilk değişiklikte 3. ön libero Nzonzi’yi oyuna alması Fransızlar’ı mutlu ediyor mudur?

Kısa mesaj

Uruguay elense de turnuvanın en saygı duyulan takımı olarak anılmayı fazlasıyla hak etti.

YORUM YAZ