MENÜ

Final gibi!

Abone Ol Google News

Son 4 maçında 7 puan kaybeden lider haftanın açılışında Göztepe’yi ağırlıyor. Şampiyonluk ve ligde kalma yarışını en yakından ilgilendiren, iki takımın da kaderini belirleyecek olan maç saat 20.30’da başlayacak.

Haberin Devamı

Başakşehir rakiplerine oranla daha kolay bir fikstürle son viraja giriyor gibi görülebilir ama öyle değil. 3 puan önde olmalarına rağmen Emre’den Arda’ya tüm ekip şimdiden Galatasaray ile Seyrantepe’de oynanacak maçın hesaplarını yapmaya başlamıştır. İBFK’nin Göztepe gibi sorunları olan bir takıma karşı iç sahada favori olmasına yetecek güçlü bir oyunu mevcut.

Rakipte bile düzen!

Tek planla oynayan rakiplere karşı bariz bir üstünlük kursa da Alanya, Sivas, Kasımpaşa gibi taktiksel esneklik gösteren takımlar İBFK’nin düzenine ters gelebiliyor. Göztepe son 12 haftada sadece 5 puan almış bir takım. İBFK’den puan koparamazsa küme düşme hattında üzerine bir taş daha yuvarlanacak. Abdullah Avcı rakipte bile düzen isteyen bir hoca. Doğaçlama oynayan rakipleri sevmiyor. Göztepe kaotik ve cüretkar bir oyuna mecbur görünüyor. İBFK, Manchester City’nin sadece açık mavi formasından değil, oyunundan da esinlendiği için 3. bölgede doğru oyuncuyu bulana kadar aramaya devam ediyor, hedefsiz orta yapmıyor. Savunmada dar, hücumdaki geniş duruş rakibin arkasına inecek setleri hazırlıyor. Sonrası Robinho, Visca, Mossoro, Elia gibi yeteneklere kalıyor.

Haberin Devamı

Kısa mesaj

Artık ipler Başakşehir’in elinde değil, Galatasaray kalan 5 maçını kazandığında şampiyon olabiliyor, keza Beşiktaş da hala yarışın içinde. Aylardır ilk kez bu duyguyla bir maça çıkacak Abdullah Avcı ve öğrencileri.

Ön plana kim çıkar?

Pep’in City’de Sterling’i kullanma şekliyle, Avcı’nın Visca’ya yazdığı rol aynı. Visca, arkaya her indiğinde rakibin balansını bozuyor. Göztepe’de ise istemeseler bile iki bek ön plana çıkar.

Bu istatistiğe dikkat

Başakşehir forması giyen Edin Visca, Süper Lig’de çıktığı son 13 maçta; 7 gol, 6 asistle, 13 gole doğrudan katkıda bulundu.

Başakşehir’de çifte şok

5 maçtır forma giyemeyen Epureanu, Başakşehir için büyük bir sıkıntıydı. Deneyimli stoperin durumunun sezonu kapattığı bildirildi. Turuncu-Lacivertliler’de asıl şok ise Arda Turan’dan geldi. Yıldız oyuncunun ayağındaki kırığın ağrıları arttı. Belinde de problem olan başarılı oyuncunun sezonu kapattığı bildirildi.

Göz Göz’de 6 eksik

Göztepe’de sakatlıkları süren Kadu, Gassama, Yasin, Agbenyenu, Atakan ve Hakan Çinemre forma giyemeyecek. Tedavisi devam eden golcü Ghilas’ın ise durumu belirsiz. Sarı-Kırmızılılar’da taraftarlarla arbede yaşayan ve son 2 karşılaşmada kadroya dahil edilmeyen kanat oyuncusu Halil ile ön libero Alpaslan da affedildi.

YORUM YAZ