MENÜ

Fernando ile derdiniz ne?

Abone Ol Google News

Galatasaray’a gelip 2 sezon üst üste şampiyonluk yaşayan Fernando’nun bugün Banega takasında isminin geçmesi çok şaşırtıcı doğrusu. 2017 yazında geldiğinde havaalanını yıkan Galatasaray taraftarının Fernando’ya bugün biçtiği rolü anlamak mümkün değil. Ligin en iyi ön libero performanslarından birine sahip Fernando, Galatasaray için büyük bir kazançtır. Terim’in karşılığında kimolursa olsun böylesi bir tecrübeden feragat edeceğini hiç düşünmüyorum.

Haberin Devamı

Mariano yük değil

Fernando için geçerli olan durumaslında aylardır Mariano için de söz konusu. Sevilla’dan geldiği günden beri Galatasaray’ın total oyun kalitesini yukarı çekenlerden olan Mariano’nun bugün gönderilecekler listesinde düşünülmesi bir akıl tutulması. Hali hazırda şampiyonluk yarışı veren takımlar içerisinde Mariano klasında bir tane sağ bek göstermek bile zorken Brezilyalı oyuncunun istenmeyen adama dönüştürülmesi çok şaşırtıcı gerçekten. Şener geldi diye Mariano gönderilmez. Gönderilirse Gomis meselesinde ne olduysa bir benzeri yaşanır.

Haberin Devamı

Diagne gitmezse

Diagne’nin durumu Fernando ve Mariano’dan farklı. Diagne’nin Galatasaray’ın oyun kalitesine doğrudan katkısının olduğunu söylemek diğerleri kadar kolay değil. Genç ve istatistik hanesinde ‘30 gol attı’ yazdığı için Terim’in elinde en çok para edecek futbolcusu Diagne. Fakat Senegal Milli Takımı Afrika Uluslar Kupası’nda harika iş çıkarsa da Diagne için aynısını söylemek mümkün değil. Formayı Mbaye Niang’a kaptırmasının üstüne bir de Galatasaray taraftarının sosyal medya tepkileriyle karşılaşınca oyuncu, ‘kalıyorum’ mesajı yayınlamak zorunda kaldı. Fakat Galatasaray’ın transferde alan açması yapacağı oyuncu satışına bağlı. Ve bu isim Diagne olduğunda minimum15 milyon eurolardan bahsetmek mümkün. Eğer satılamazsa Banega ya da benzeri transferleri yapmak hayal olur.

YORUM YAZ