MENÜ

Facianın eşiğinden dönüldü

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Ersun Yanal’ın başlangıç kadrosunu gördüğümde doğrusunu söylemek gerekirse çok şaşırdım. Ersun hoca sürprizlere açık adamdır Salzburg’da da bir yeniliğe imza atacak diye düşündüm gayet iyi niyetle. Beklentim 4’lü savunmanın önünde Topal, orta baklavada soldan sağa Emre-Alper-Meireles, forvette de Kuyt-Webo ikilisinin olacağı yönündeydi. Bu oyuncu grubuyla başka bir dizilişin faciaya davetiye çıkaracağını ben dahil çoğu futbolsever düşünmüştür, aksini kimse iddia edemez.

Ve fakat 4’lü savunmanın önünde Topal, orta dörtlüde soldan sağa Kuyt-Emre-Alper-Meireles ve tek santrfor Webo vardı. İnanılır gibi değildi, son yıllarda seyrettiğim en temposuz, en ritimsiz, en verimsiz ve en çok pozisyon veren Fenerbahçe vardı sahada.

Bu 4-1-4-1 dizilişi az kalsın büyük bir faciaya yol açıyordu. İlk 45 dakika bittiğinde Salzburg’un 9 şutuna karşılık Fenerbahçe rakip kaleye top bile gönderememişti.

Hocanın orta saha takıntısına anlam vermekte zorlandım. 58’de Sow ile Alper değişene kadar sahada 4 orta saha oyuncusu vardı ve kaleyi bulan ilk ve tek şut Kuyt’ın ayağından çıktığında dakikalar 54’ü gösteriyordu.

Sağ bek Mehmet Topuz, sol bek Kadlec aynı tarzda oyuncular. İkisi de deparsız, rakip defansın arkasına sarkıp arkadaşlarına en uygun pozisyonları arayan oyuncular değil. Oysa ki büyük takımların olmazsa olmazı deparlı kanat bekleridir ve takım ritmini büyük oranda onlar belirler.

Yeni transfer Kadlec’in Hasan Ali’den ya da Ziegler’den bir fazlasının olduğunu söylemek şu haliyle zor. PSV maçının son bölümünde olduğu gibi Yobo’nun dışarı alınıp Kadlec’in sol stopere geçtiği bir defans dizilimi Fenerbahçe’nin dengesini bulmasına zemin hazırlar.

Sağ stoper Yobo ile sol stoper Alves’in uyumsuzluğu ‘Chedjou-Dany benzemezliğini’ sollar. 10. dakikada Salzburg forvetinin kovaladığı topa Yobo 5, Volkan 10 metre uzaklıktayken, kalecinin Nijeryalı stoperden önce yetişip müdahale etmesi bence üzerinde düşünülmesi gereken bir sorun.

YORUM YAZ