MENÜ

Elneny'yle balans ayarı

Abone Ol Google News

Avcı’nın sezon başlangıcında en zorlandığı pozisyon oyunun merkezi yani ön libero oldu. Topu istediği hızda çeviremeyince stoperler hücum silahı olacakken geri koşamayan ağır savunmacılara dönüştüler. Beşiktaş’ın oynamak istediği düzen kaleci ve beklerin etkin kullanılmasını, stoperlerin ön liberoyla kusursuz uyumunu gerektiriyor. Fakat Medel ile başlayıp Oğuzhan-Dorukhan ile devam eden 3 maçlık periyotta bu uyumdan bahsetmek çok mümkün olmadı. Takımın balans sorunu çok göze battı. İyi bir pasör, aklıyla oynayan bir ön libero olan Elneny’nin katılımıyla Vida-Ruiz’in performansında gözle görülür bir yükseliş beklenebilir.

Haberin Devamı

Biraz sertlik gerekebilir

Mohammed Salah ile 2012’de Mısır’dan çıkan Elneny’ye karşı hayat hep cömert oldu. Basel’de harikalar yaratan iki Mısırlı’nın özellikle Şampiyonlar Ligi performanslarının ardından önce Salah’ın Chelsea’ye sonra da Elneny’nin Arsenal’e transfer olması Mısır futbolu adına bir devrim niteliği taşıyordu. Salah hâlâ o devrimin öncüsü olurken Elneny’nin Arsenal günleri vasatın üzerine çıkamadı. Beşiktaş, Mısırlı ön libero için de büyük bir çıkış kapısı. Hızlı bir pas takımı yaratmak isteyen Abdullah Avcı’nın merkeze Elneny’yi tercih etmesi Beşiktaş’ı istediği oyun seviyesine yaklaştırabilir. Elneny, Premier Lig seviyesinin altında kalsa da bizim ligimiz için bayağı iyi bir pasör ön libero. Fakat ligimizin genetiği biraz sertlik ister, Elneny’nin faulsüz top kazanırken direncini artırması gerekebilir.

Haberin Devamı

Boyd’u belki, Burak’ı asla

Eylül ayındaki Milli Takım arasına kadar ligimizde bir fragman izlediğimizi varsayarsak, Beşiktaş’ın yeni bir oyuna yöneldiğini, kimlik değiştirme çabası içerisinde olduğunu söyleyebiliriz. Fakat tam değişim için Burak’ın sahaya dönmesi şart. Avcı’nın oynatmak istediği oyunun santrforu Güven değil. Burak döndüğünde Beşiktaş’ın birinci santrforu olur. Kısa sayılabilecek bir forvet olan Diaby’nin Burak’a değil kenarda oynayan Nkodou ve Boyd’a alternatif olduğunu söylemek gerek. Tyler Boyd’un sezona çok kötü başladığı düşünüldüğünde formayı Diaby’ye ya da Douglas’a hatta Burak döndüğünde Güven’e kaptırma ihtimalini de göz ardı etmemek gerek.

YORUM YAZ