MENÜ

Dönüşüme direnmek

Abone Ol Google News

Rıza Çalımbay, geçen hafta Cumhuriyet Kupası’nda Fenerbahçe’ye karşı vizyona soktuğu ‘az top, çok şut’ filmi çok tutunca, Beşiktaş’a karşı devam filmini çekti. Sivas topa sahip olarak başladığı oyunda skoru bulduktan sonra 1-0’ı harika oynadı ve maçı 3’e taşımayı başardı. Beşiktaş’ın temel oyun sorunları var. Öncelikle oyuncular Avcı’nın vaat ettiği dönüşüme direniyorlar. Caner ve Gökhan Gönül’ün çizgiye basarak oynamaları topu taşımayı zorlaştırıyor. Böyle giderse formayı Douglas ve Rebocho giyer. Öte yandan geçen sezonun maç başına en az orta deneyen oyun modelinin hocası Abdullah Avcı, ligin 36 yaşındaki ‘orta’ lideri Quaresma’yı dönüştürmeye çalışıyor. Q7 ’nin çizgiden vazgeçip Visca ya da Elia gibi içeri kat etmesi pek mümkün görünmüyor. Güven geçen sezon bıraktığı noktanın çok uzağında. Burak Yılmaz dönene kadar toparlanmazsa transfer kaçınılmaz olabilir. Ruiz soğukkanlı pasör bir stoper ama Epureanu kadar savunma yapamazsa Beşiktaş gol yeme konusunda geçen sezonu da geçebilir.

Haberin Devamı

Gecenin sorusu

Haberin Devamı

Geçen sezonun en çok orta yapan çizgi oyuncusu Quaresma 36 yaşından sonra değişebilir mi?

Maçın starı

Mert Hakan Yandaş bize kariyer sezonunu izleteceğe benziyor. Hızlı ve akıllı bir oyuncu. 7 gün içinde hem Fenerbahçe hem Beşiktaş’a gol atmayı başardı.

Maçın olayı

Yüzde 62 topa sahip olan Beşiktaş’ın çerçeveye sadece 3 şut gönderebilmesi ve korner atmadan maçı bitirmesi.

Kısa mesaj

Rıza Çalımbay’ın Sivasspor’u, bir hafta içinde hem Fenerbahçe’yi hem Beşiktaş’ı mağlup ederek lige gözdağı verdi. Avcı Beşiktaş’ı dönüştüremese de Çalımbay Sivas’ı çoktan dönüştürdüğünü ispatladı.

YORUM YAZ