MENÜ

Cocu, devrime ayak uydurmalı

Abone Ol Google News

Cocu’yla ilgili en şaşırdığım yorum, Hollandalı olmasından kaynaklı total futbol beklentisi. PSV günlerinde bir kez bile bunu vaat etmedi, Fenerbahçe’ye de bunun için gelmedi.

Haberin Devamı

‘Hollanda’nın Aykut Kocaman’ı nitelemesini yaptığım için haziran ayında linç yemiş biri olarak şimdi herkesin bu noktaya gelmiş olması beni hiç şaşırtmıyor. Zira ülkede derinlemesine analizin ve bilginin önemi yok, her şey anlık yaşanıyor.

Reyes’i faydalı buldu!

Fenerbahçe Yönetimi, günü kurtarmak için değil yapısal reformu gerçekleştirmek adına Cocu’yu getirdi. Fakat Cocu, bu reformu yanlış yorumluyor.

Diego Reyes’i orta sahada kullanmayı düşünen ve düşünecek tek antrenör olarak tarihe geçti. Ve daha kaygı verici olanı, oyunda kaldığı süre içerisinde sadece 38 kez topla buluşan Reyes’in ön liberoda faydalı oynadığını iddia etmesi.

Aklından bile geçirmemeli

Dünyanın hiç bir futbol ülkesinde, bırakın 3 maç üst üste kazanamamayı 3 maçı peş peşe kaybeden bir büyük takımın hocası işi pansumanla çözebileceğini düşünemez. Düşünürse büyük takım hocası olarak kalamaz.

Haberin Devamı

Şimdi Cocu’ya düşen Ali Koç’un yapmaya çalıştığı devrimin farkına varması ve bir daha Reyes faciasını aklından bile geçirmemesi. Zira her Hollandalı’yı total futbol bağımlısı sanmakla her Meksikalı’yı Lozano yerine koymak arasında bir fark yok.

İş taktiksel yazılımda

Kayseri önündeki taktiksel facianın ardından Cocu için hâlâ masada önemli fırsatlar var. Bence Ali Koç yönetimi de Jailson ve Benzia’lı Fenerbahçe’yi izledikten sonra Cocu’yla olup olmayacağına karar verecek. ‘3 haftada hoca gönder, yenisini getir, sezonu kaybet’ mantığı en azından iş insanı Ali Koç’un yapacağı eylem değil. Elbette bunun için Cocu’ya büyük iş düşüyor.

Fenerbahçe’yi değiştirecek iki oyuncu var. Jailson, Brezilya Ligi’nden hazır geldi. Sırtı dönük top aldığında takımı öne çıkaracak meziyetlere sahip. İş tamamen Cocu’nun taktiksel yazılımına düşüyor. 5. haftada Jailson-Eljif (Ekici)-Benzia’yı oynatacağını tahmin etmek zor değil. Asıl merak konusu; Benzia’nın rolü...

Benzia skorer değil ama yönlendirici bir 10 numara. Ondan Giuliano’nun sayılarını beklemeyin. Fakat 3. bölgeyi organize eder, merkezden hücumu sağlar, takıma dönen top şansı yaratır. Bu da şimdilik Fenerbahçe’nin ihtiyacını karşılar.

Jailson’a değil Cocu’ya bağlı

Yeni düzenin en kritik oyuncusu Jailson olmalı. Ondan beklenti ne? Josef ile Topal’da eksik olan öne oyun organizasyonunu yapması. Peki yapabilir mi? Yapma ihtimali diğer ikisinden daha yüksek. Ama bu tek başına Jailson’un meziyetleriyle ilgili değil.

Fenerbahçe’nin yıllardır zaten iyi iki ön liberosu vardı. Sorun ikisinin de aynı tip oyuncu olması ve birlikte kullanılmasıydı.

Cocu da Jailson ile Topal’ı birlikte kullanırsa değişen bir durum olmayacağına emin olabilirsiniz. Jailson-Eljif (Ekici)- Benzia’lı merkez tercihiyle Cocu gideceği yönü belirleyecek.

Fırtına yaklaşıyor

Milli Takım dönüşü Fenerbahçe’yi zorlu bir fikstür bekliyor. Bir ay içerisinde ligde Konya deplasmanı, Beşiktaş derbisi, Rize deplasmanı ve Başakşehir maçını peş peşe oynayacaklar. Avrupa Ligi’nde Dinamo Zagreb ve Trnava engellerini aşmaya çalışacaklar. Görece dalgalı bir denizde seyir olacak.

Haberin Devamı

4 lig maçının 3’ünü peş peşe kaybeden Cocu’dan beklenti, önce oyunu düzeltmesi sonra maç kaybetmemesi. Kolay mı? Elbette değil. Ama en azından bu süreçte ışık vermesi gerekir. Yoksa büyük bir fırtına yaklaşıyor.

YORUM YAZ