MENÜ

Bu futbolla finale...

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Aykut Kocaman’ın oynattığı denge futbolu Sarı-Lacivertli takımı Amsterdam’a doğru taşıyor. BATE Borisov önünde 10 kişi kaldıklarında da böyle oynadılar, Plzen gibi tepeden tırnağa savunma takımına karşı da ödün vermediler, Lazio gibi çetin cevize karşı da aynı düzene bağlı kaldılar.

Dün gece isteyen, zorlayan, arayan ve Amsterdam’daki finale gitmek isteyen taraf gibi oynadı Aykut Kocaman ve öğrencileri. Benfica Kadıköy’e gelene kadar ne kendi liginde (26 maç) ne de Avrupa Ligi’nde kaybetmişti. Başlama düdüğünden itibaren Fenerbahçe önde bastı. Meireles-Topal-Baroni üçlüsüyle topun arkasında olmayı tercih etti Sarı-Lacivertliler, Cristian’ın etkinliğiyle de son derece başarılı oldular.
Ama Fenerbahçe’yi farklı kılan asıl unsur neydi derseniz, kesinlikle Sow-Webo-Kuyt arasındaki uyum ve gözü kapalı rotasyon derim. Sezon başından beri Kuyt ile Sow arasında inşa edilemeyen köprü Webo’yla kuruldu. Nefis bir iletişime sahipler. Zaten 17. dakikada Webo’nun sağdan getirip Sow’la buluşturduğu bir top var ki, Fenerbahçe şablonunun fotoğrafı gibi. Webo sağa geçiyor, Sow merkez santrfor oluyor, Kuyt soldan bindiriyor. Bu değişim son üç aydır her rakibin başını döndürüyor.

Maalesef bu örgü Webo’nun ofsayt sonrası gördüğü gereksiz kartla Portekiz deplasmanında çözülmek zorunda kalacak. Ah keşke demenin anlamı var mı bilinmez ama Cristian Baroni 45. dakikada Gökhan’ın düşürülmesiyle kazanılan penaltıyı gole çevirebilse takım arkadaşlarının Portekiz’e çok daha rahat gitmesini sağlayacaktı. O zaman Webo’nun gereksiz kartı da Aykut hocayı kara kara düşündürmeyecekti.
Fenerbahçe bu sezon Avrupa Ligi’nde kendi tarihini yeniden yazıyor. Yenilmez Benfica’yı yendiler, finale bir adım daha yaklaştılar. Aykut hoca, şartlar ne olursa olsun denge futbolundan taviz vermiyor. Zaten bu sayede takımı Avrupa’da çıktığı hiç bir deplasmanı kaybetmedi.

YORUM YAZ