MENÜ

Bu futbol çeyrek finale yetmez

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Ama dün gece ki futbol çeyrek final için yeterli olmaz. UEFA kuralları gereği Emresiz başlanan maçta, Cristian-Topal ikilisi BATE'nin aynı bölgedeki direnç kaynakları Baga ile Olegnovich'e bariz üstünlük kurdu. Ama oyun 20. dakikada Baga'nın atılmasıyla çözüldü.

Aykut hocanın Selçuk Şahin dururken 17 yaşındaki Salih ile maça başlaması gecenin en şık hareketlerinden biriydi. Sow-Webo-Kuyt üçlüsünün arkasındaki Salih'in enerjisi Türk futbolu adına umut vericiydi. Süper performans sergilemedi belki, ama doğru oynamayı öğrendiğini gösterdi.

Dün gecenin en hayret verici performansı ise Kuyt'a aitti. Hollandalı tecrübe abidesinin, Sivas maçında kaçırdığı penaltıyla başlayan düşüşü BATE karşısında zirve yaptı. Allah'tan maç seyircisizdi de tribünler ıslıklamadı. Üçlü forvet hattında Kuyt, kendine uygun rolü bir türlü bulamıyor. Sow-Webo uyumu Kuyt-Webo arasında olmadığı gibi, Hollandalı'nın sahadaki 10 arkadaşıyla da uyum içerisinde olduğunu söylemek çok zor.

BATE, çok statik bir direnç takımı. Amaçları oynamak değil oynatmamak. Her sezon kendilerine bir tane kurban bulup fiyakalı bir zafere imza atıyorlar. Bu sene de Şampiyonlar Ligi'nde Bayern Münih'e patlayarak herkesi şaşırttılar. Devre arasında defansın bel kemiği Marko Simiç'i Kayseri'ye kaptırdıklarından beri savunmada balans sorunu yaşıyorlar. Dün gece de daha 20. dakikada Baga çift sarıdan atılınca dirençlerini kaybettiler. Ama bu kimseyi yanıltmasın, şayet eksilmeseler de F.Bahçe'nin orta alan üstünlüğü karşısında çok şansları olmayacaktı.

Aykut hocanın takımı üstün görünse de akıcı futbol oynamıyor. Favori oldukları turu beklendiği gibi geçtiler. Ama Kadıköy'deki futbol bundan sonrası için yetmez. Şimdi çeyrek final yolundaki tek engel Plzen. Çek rakibi hafife almayın. Napoli'yi şaşkına çeviren Plzen sahasındaki son mağlubiyetini geçen sezon Barcelona'ya karşı almıştı. Fener'in çeyrek final için daha fazlasına ihtiyacı var.

YORUM YAZ