MENÜ

Belçika hata yapmadı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Dünya Kupası’nda takım sayısı 32... İster istemez her grupta en az bir seri sonu bir takım yer alıyor. Maalesef 2026’da takım sayısı 48’e yükselecek ve kupanın ilk turundan daha çok vasatlık akacak. Panama’nın oynamaktan çok Belçika’yı kilitlemek üzerine kurduğu plan ilk yarı futbol kalitesini aşağı çekti. De Bruyne City’de 4-3-3’ün sağ içi olarak oynarken daha efektif ve hücuma destekçi. Fakat Nainggolan’ın yokluğunda 4’lü orta sahanın defansif yükü omuzlarına ağır geliyor. İlk yarıda pas çıkışlarının önemli bir bölümünde hata yaptı, Belçika ön alana geçemedi.

Enerjileri kalmadı

Panama gibi takımlar ekmeğini pas arasından çıkartır. Bruyne ve Witsel’in her pasına ya dokundular ya kazandılar. İkinci yarıda bu enerjileri kalmadı. Belçika, 2014 ve 2016’nın gizli favorisiyken 2018’in iddialı takımlarından biri. Panama gibi zayıf bir rakibe karşı ilk yarıda oynanan futbolun izahı zor, fakat ikinci yarıda Lukaku’nun duvar devirecek gücü ve bitiriciliği sayesinde sonuca gittiler.

Kısa mesaj

2026’da Dünya Kupası 48 takımla oynanacak. 98’de 24’ten 32’ye çıkışı bir nebze kabul edilebilirdi ama 48 takımla ilk turun seyir kalitesi yerlerde sürünecek gibi.

Maçın olayı

Belçika’nın 3-4-3’ü De Bruyne’nin performansına odaklı. İlk yarıda, O çok pas hatası yapınca Panama sahasına yerleşemediler ve vasatın altında kaldılar.

Maçın starı

Lukaku turnuvanın en önemli santrforlarından biri. Panama karşısında gücüyle ve attığı 2 golle maçın yıldızıydı.

Maçın sorusu

Roberto Martinez, Nainggolan’ın sistem için ne kadar önemli bir oyuncu olduğunu anlamış mıdır?

YORUM YAZ