MENÜ

Atanla tutan krizi!

Abone Ol Google News

Klişe sözdür, ‘bir takımın atanıyla tutanı iyi olacak’ diye. Beşiktaş’ın atanıyla tutanında büyük sorun var. Başakşehir maçında Lens’in kötü performansının göze battığı kadar Love ile Karius’un batmaması algı yanılmasının eseri. Lens’in hataları atak tamamlamayı engeller ama Love ile Karius’un hataları maç kaybettirir.

Haberin Devamı

Çok top kaybediyor!

Vagner Love geldiği gün kağıt üzerinde doğru bir transfermiş gibi görünebilir. Bir önceki yılın gol kralı, Alanya’da yarı sezonda 10 golü geçmiş santrfordu. Ama Beşiktaş’ta olmadı, olamadı. Çok kolay top kaybediyor, rakip sahaya yerleşmiş ya da yerleşmek üzere olan takımı geri koşmak zorunda bırakıyor. Beşiktaş Başakşehir maçının ilk yarısında öne doğru uzun paslarla direkt bir oyun oynadı ve rakip ceza sahasında rakibinden rekor farkla fazla topla buluştu. Beşiktaş’ın 17 şut çektiği gecede takımın santrforu Love’un tek bir kez bile kaleye yüzünü dönüp şuta yönelememesi sorunun temelini oluşturuyor. Gomez, Aboubakar ve Cenk’ten sonra Love’a bu gömlek iki beden büyük geldi. Devre arasında Beşiktaş’ın güçlü bir santrfor transferi yapması şart. Aksi takdirde bu sezon da çöpe gider.

Haberin Devamı

Kalede yangın var

Beşiktaş’ın bir diğer sorunu kalecisi Karius. Aklı hala Kiev’deki Liverpool- Real Madrid finalinde yaptığı hatalarda kalmış. Bir türlü formunu yükseltemiyor. Başakşehir’in önce Elia ile attığı ama VAR’la iptal edilen golde de Epureanu’nun ağları bulan zayıf şutunda da bariz bir kaleci hatası vardı. İlkinde hamle zamanlaması, ikincisinde ise kaleci körlüğü yaşandı. Şenol Güneş takımlarında santrforlar ile kalecilerin gelişmediğine hiç şahit olmadık. Fabri’den Cenk Tosun’a Beşiktaş’ta da bunu ispatlamış olsa gerek. Ama bu sezon bu iki pozisyonda geri kaldı Beşiktaş. Sezon içinde kaleci forması kolay el değiştirmez ama sanki Karius için değişim vakti geldi.

Direkt oyun sürdürülebilir mi?

Beşiktaş’ın Başakşehir maçının ilk yarısında oynadığı ön alan baskısına dayalı merkezi uzun toplarla geçen direkt oyun, iyi bir santrforla işe yarayabilirdi. Hatta yaradığı bile söylenebilir. Fakat bu oyun çok sürdürülebilir bir oyun değil. Çünkü Beşiktaş’ta sahaya çıkan 11 oyuncudan sadece Karius (25) ve Vida (29) 30 yaşın altındaki oyunculardı. Bu oyunun sürdürülebilir olması için yüksek efor, temas ve güçlü bir santrfor şart. İlk 30 dakika sorun olmaz ama fazlasına Beşiktaş’ın enerjisi yetmez. Bu yüzden Beşiktaş’ın geriden pasla çıktığı, topa sahip olduğu baskılı pozisyon oyununa devam etmesi şart.

YORUM YAZ