MENÜ

30 metre sorunu!

Abone Ol Google News

Benfica deplasmanında Cocu’nun tüm planları ilk 30 metre üzerine inşa edilmiş gibiydi. Maçın başında Fenerbahçe’nin oyun dengesi maçı berabere bitirmek için yeterli gibi görünse de ilk yarım saatin ardından aşırı pas hatalarıyla ayarlar bozuldu. Cocu’nun Neustadter’e formül bulması şart. Onun üzerinden neredeyse tüm hücum çıkışları 3. pasta tıkandı, rakibe gitti. Bu çıkamayışlar büyük bir krizi tetikledi. Giuliano’nun oyun metrajı anormal boyutlara ulaştı, Volkan dahil herkesin gözü onu aradı ama stoperi aşıp 2. bölgeye atılan her top Fenerbahçe’nin dengesini bozdu. Neyse ki Skrtel insan üstü müdahaleler yaptı da en azından ilk yarı Benfica’nın ateşi tüm sahayı sarmadı. Fenerbahçe’nin yediği gol, Rıza Çalımbay’ın literatürümüze soktuğu gibi çok basit bir gol. Isla rakibine yakın durabilmeliydi, Volkan da dokunduğu topu çıkarabilmeliydi.

Haberin Devamı

Gecenin sorusu

Cocu, Alper-Giuliano ile oynarken orta sahayı biraz fazla riske etmedi mi?

Maçın starı

Skrtel olağanüstü müdahalelerle maçın adamıydı. Şayet Fenerbahçe turu geçerse bunu Skrtel’in dün geceki performansına borçlu olacak.

Haberin Devamı

Maçın olayı

Fenerbahçe, Skrtel ile Benfica’ya duvar örmeyi başarmışken Dirar-Isla’nın bölgesinden öylesine basit bir gol yedi ki Portekizliler bile bu kadar kolayını beklemiyordu.

Kısa mesaj

1-0 Kadıköy’de çevrilemeyecek bir skor değil. Ama bunun için iyi bir santrfora ve Skrtel’in yanında dengeli bir stopere ihtiyaç var.

YORUM YAZ