MENÜ

Trabzon'un rakibi değil

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Bu iki artı ve Derry City turunun getirdiği özgüvenle sahaya çıkan Bordo-Mavili futbolcular, kısa sürede karşılarındaki rakibin kalibresini de çözünce işin rengi çabuk belli oldu. An geldi, Dinamo Minsk’in Derry City’den bile çaresiz, etkisiz kaldığı pozisyonlara şahit olduk. Ve biz de notu verdik: Dinamo Minsk de Trabzonspor’un rakibi değil, bunlar asıl sınav öncesindeki sözlüler!

Karadeniz temsilcisinde teknik direktör Mustafa Akçay’ı önümüzdeki günlerde bekleyen zorlu tercihler de kendini göstermeye başladı Belarus’ta. Attığı golleri ‘basit’ diye niteleyebilirsiniz ama Henrique’nin bambaşka bir kimliğe büründüğünü söylemezseniz ayıp edersiniz. Gelmesi beklenen ‘yıldız forveti’ keser mi bilmem ama ilk etapta isimler değil de performanslar oynarsa şu an forma kesinlikle Henrique’nin hakkı. Böyle üretken, basiti oynayan bir Volkan’ın Trabzonspor’da yeri garanti, önü açık. Colman-Adrian-Aykut üçlüsü için bu maçlar test seviyesi değil ama uyumlarının iyi olduğu, birbirlerini anladıkları ortada.

Tek sıkıntı şu an için savunma hattında. Basit hücumlarda bile bir bocalama var, neredeyse her akında. Evet kale Onur’a emanet, önümüzdeki maçlarda Aykut da gelecek ama bu konsantrasyona dayalı gibi görünen sıkıntının çözümü şart.

Tüm bunları alt alta koyarsak Trabzonspor beklediğinden daha rahat bir galibiyet aldı ve tur kapısını ardına kadar açtı. Bu rakipler Fırtına’nın rakibi değil ve Malouda’lı, Bosingwa’lı, Aykut Demir’li ve yıldız forvetli Bordo-Mavililer’in yeri Avrupa Ligi’nde gruplar ve ötesi.

YORUM YAZ