MENÜ

Trabzon uyudu!

Abone Ol Google News

Trabzonspor, Başakşehir’in aslarından yoksun çıktığı maçta fırsatı kullanamadı. Pas ve topla oynama sayıları yakın gibi görünse de Fırtına, ev sahibinin izin verdiği kadar oynadı, tehlike yaratamadı, ilk haftayı ders alınması gereken bir yenilgiyle kapattı.

Haberin Devamı

Ligin en oturaklı takımı Başakşehir ile sezonun başında oynamak bence dezavantaj değil bir avantaj. Üstelik Arda, Emre, Mossoro, Mahmut ve Adebayor ilk 11’de başlamıyorsa... Ancak tabi ki bu durumu puana çevirmek için kağıt üzerindeki tabloyu sahaya da yansıtmanız lazım. İşte bu noktada Trabzonspor her hattıyla kötü bir sınav verdi. En çok da Başakşehir’in kendisini uyutan oyun şekline izin vererek..

Başakşehir tehlike arz etmeyen bölgelerde Trabzonspor’a istediği kadar yan ve paralel pas yapma fırsatı verdi. Çünkü sonuçta Trabzonspor tehlike yaratacak bölgeye gidemiyor, gitse de çoğalıp pozisyon bulamıyor, oyunu rakip sahaya yıkamıyordu.

Bu seviyede yenmez

Trabzon oynuyormuş gibi görünürken Başakşehir ise tüm işleri yapan, pozisyona giren, rakibini boğan taraftı. Her ne kadar yenilenmiş gibi görünse de savunmasıyla yine sıkıntılar yaşayacağı gözlenen Bordo- Mavililer’in işi izleyenler için şık ama bu seviyelerde yenmemesi gereken bir golle geriye düşünce daha da zorlaştı.

Haberin Devamı

Evet, daha sezonun ilk haftası, rakip de Başakşehir ama Trabzonspor’un mücadele gücünü, isteğini skora dönüştürmesi için künyesi güçlü yıldızların, Sosa’nın, Kucka’nın, Rodallega’nın, Yusuf ve Abdülkadir’in mutlaka ekstra işlerine ihtiyaç var.

Gecenin sorusu

Geçen seneyi vasat, hatta vasat altı geçiren Sosa ve Kucka acaba ne zaman ekstra iş yapıp maçın sorusu olmaktan maçın yıldızı olmaya terfi edebilecek?

Maçın starı

Adebayor, Emre, Arda, Mahmut, Mossoro gibi asların yokluğunda kaptan çıkan Visca yine takımını yöneten, yönlendiren belirleyiciydi.

Maçın olayı

Rakibiyle eşit topla oynamasına, birbirine yakın pas sayıları ortaya çıkmasına rağmen Trabzonspor’un üretkenliğinin dip yapması gecenin olayıydı.

Kısa mesaj

Daha sezonun başı ama bu maçtan çıkarılacak çok ders var. Bir değil bir kaç kez izlemeli Trabzonsporlular. Özellikle de adı yıldız olanlar!

YORUM YAZ