MENÜ

Trabzon'da çılgın hedef 7'de 7!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Bordo-Mavililer’in hocası öğrencilerine, “İkinci yarıdaki performansımıza da, şehrin desteğine de Avrupa bileti yakışır” dedi, hedefi işaret etti: “Her karşılaşmayı bir final olarak görelim, kalan tüm maçlarımızı kazanalım, 7’de 7 yapalım”

28. hafta Antalya

Trabzon ile birlikte ikinci yarıya çok iyi girmişlerdi ama biraz iniş-çıkış yaşadılar. Buna rağmen Fırtına ile beraber aynı hedefin, Avrupa biletinin peşindeler. Bordo-Mavililer, çok yüksek tempoda geçen Beşiktaş maçının peşinden Antalya’ya gitseydi o zaman ev sahibinin avantajından bahsedebilirdik. Fakat takım referandum arasında dinlenmiş olacak. Karadeniz ekibi, Avrupa için en yakın rakibi olan Antalya’ya ilk yarıda çok etkili oynamış, çok erken gelen golü çıkaramamıştı. Bu kez deplasman fobisi de ortadan kalktığı için olabilir.

29. hafta Gençlerbirliği

Ligin stressiz takımlarından biri Gençler. Bu hem avantaj hem dezavantaj. Yani rakibinin nasıl kullandığına bağlı. Evinde müthiş bir hava yakalayan Trabzon’un olası galibiyetle bitecek bir Antalya maçından sonra tekrar havaya gireceği kesin. Bu da Bordo-Mavililer’i açık ara favori yapıyor.

30. hafta Kayserispor

Rüzgarı hafifleyen takımlardan. Ancak artık onlar için kümede kalma adına her maç bir final. Belki de Trabzonspor’un evinde olmasına rağmen son 7 haftada en zorlanacağı 2 maçtan biri. Burada Kayseri kesin galibiyet için oynayacağından Trabzonspor daha sakin kalır ve ikinci yarıdaki özgüveniyle sonuna kadar sistemine sahip çıkarsa işi kolaylaşır.

31. hafta Adanaspor

Açık ara ligin en zayıf takımı. Ne hücumu ne savunmayı tam yapabiliyorlar. Galatasaray’ı da Başakşehir maçı öncesinde oynadığı ve farklı kazandığı Adanaspor karşılaşması rehavete soktu. Bu haftaya kadar 1.Lig’e gerilemeyi garantilemesi bile kimseyi şaşırtmaz! Trabzon’un en kolay maçı olur.

32. hafta Başakşehir

En zor maç... Zira büyük bir sürpriz olmazsa rakibin hem hedefsel motivasyonu var hem de iyi bir kadrosu. Trabzonspor’un en büyük kozu ise eğer bu haftaya kadar her şey planlandığı gibi seyrederse seyirci faktörü. 7’de 7 hedefi sapar ve 7’de 6 galibiyet 1 beraberlik olursa o da bu maç olur.

33. hafta Fenerbahçe

İki takım arasındaki normalleşmenin sahaya da yansıyacağı kesin. Ayrıca artık Kadıköy atmosferi diye bir şeyden söz etmek de mümkün değil, son maçı 8 bin taraftarın izlediği düşünülürse... Elbette, büyük takımların eski oyuncularının şöhretler maçı bile yüksek rekabet içinde geçiyor ama son performanslar favoriyi Trabzon olarak işaret ediyor. Fener’in yıldızlarının aklının transfere kayacağı, Dick Advocaat’ın emekliliğine 1 hafta kalacağı da hesaba katılırsa Trabzon hasret kaldığı Kadıköy zaferlerinden birini alabilir.

34. hafta Bursaspor

Trabzonspor için Avrupa bileti adına final olursa son maç Bursaspor’dan iyi bir rakip olamaz. Zira büyük bir çöküş yaşamazlarsa onlar da Trabzon’a bir basamak hedefi olmadan gelir. Yine Trabzon açısından hedefe 1 adım kalmışsa statta Beşiktaş atmosferi olacağı da kesin. Yani iş buraya kadar en fazla 2 puan ya da 4 puan saparak gelirse Bordo-Mavililer hedefi tutturabilir.

YORUM YAZ