MENÜ

Trabzon çözer

Abone Ol Google News

Bordo-Mavililer’in rakibi Rize sezon başının uzağında. Trabzon ise tekrar futbol özgüvenini yakalamış durumda, orta sahası çok formda. Milli ara öncesinde gidilebilecek en iyi deplasmanlardan biri olan Rize’de Fırtına’nın sorun yaşayacağını sanmıyorum.

Haberin Devamı

Çaykur Rizespor, sezona Gençler ve Sivas galibiyetiyle başlayınca, “Muriç’i aramayacaklar galiba” fikri oluşmuştu. Ancak sonrasında itiraflarla açık şekilde ortaya çıkan Muriçsizlik (!), Karadeniz ekibinin belini büktü, gol ve puan yolları tıkandı, alternatifler ortadan kalktı. Hal böyle olunca Trabzonspor için milli ara öncesinde komşu şehre deplasmana gitmek, en makul (!) dış saha kapışmalarından biri haline geldi.

Eksiklere rağmen...

Bunu sadece iki tarafı tartıya koyup direkt ölçüm yaparak söylemiyorum üstelik. Kadrosundaki sıkıntıları sürse de futbol özgüvenini geri kazanan, oyun ve sonuç olarak toparlanma sürecine giren Trabzonspor, bu an itibariyle 90 dakikanın açık favorisi.

Beşiktaş ve Basel maçlarını düşünürsek Rize belki de en son böyle bir Fırtına ile karşılaşmak isterdi. Çünkü savunması bir ölçü de olsa toparlanan Bordo-Mavililer’in orta alanı ise Abdulkadir-Mikel- Sosa ile efsaneleşme yolunda işlere imza atıyor. Üstelik bu ekibe henüz tam anlamıyla Sturridge, Nwakaeme ve Sörloth’un uyum sağladığını da söyleyemeyiz.

Haberin Devamı

Her şeye rağmen milli araya 3 puanla girmek rakibin adı ve konumu ne olursa olsun kıymetli. Ünal Karaman da, öğrencileri de bunu en az bizler kadar iyi biliyordur.

Ön plana kim çıkar?

Evet, son kahraman Sosa... Buna hem genel performansı hem de skorları şahit. Ancak Arjantinli’yi rahat oynatan, verimini artıran isimlerin başında da hiç kuşku yok ki Abdulkadir Parmak geliyor. Onun iyi ya da vasat olması Sosa’nın performansına yüzde 20 etki ediyor. Birlikte yükselişin kıymetli bir parçası olarak bugün yine Abdulkadir’in yapacakları Sosa’ya ve doğal olarak da sonuca direkt etki edecektir.

Bu istatistiğe dikkat!

Rizespor bu sezon Süper Lig’de en az gol atan üç takımdan biri (5; Ankaragücü ve Denizlispor ile birlikte). Trabzonspor ise Alanyaspor’un (13) ardından en fazla gol bulan dört takımdan biri (11).

Kısa mesaj

Yoğun maç fikstürünün son karşılaşmasında Rize ile oynayacak Trabzonspor’un, kazanarak milli araya girmesi çok önemli.

YORUM YAZ