MENÜ

'Burak'sız Fırtına, Malatya önünde

Abone Ol Google News

Trabzon enerjisini 90 dakikaya eşit dağıtamıyor, bu bir gerçek. Bunun gerekçelerini ayrıca araştırmak gerek. Ancak çözümü yok değil sorunun. Rakibi boğduğu anlarda rahatlatacak bir skora ulaşmak işin formülü. Bu noktada en büyük eksik elbette Burak’ın yokluğu. Bakalım Fırtına bunu bugün Malatya’da yapabilecek mi?

Haberin Devamı

Geride kalan haftaları şöyle bir hatırlarsak Trabzonspor birçok bıçak sırtı maç oynadı, ayağına kadar gelen zirveye ortaklık fırsatlarını kaçırdı.

Hiçbir maçta ‘felaket’ seviyesinde değildi. Hatta çok üst seviyelere tırmandığı bile oldu. Ancak o maçlarda istediklerini her zaman alamadı, özellikle son 3 maçta kaçırdığı 6 puanla zirve fırsatını da elinin tersiyle itti.

Boşluğu zor doluyor

Trabzon enerjisini 90 dakikaya eşit dağıtamıyor, bu bir gerçek. Bunun gerekçelerini ayrıca araştırmak gerek. Ancak çözümü yok değil sorunun.

Rakibi boğduğu anlarda rahatlatacak bir skora ulaşmak işin formülü. Bu noktada en büyük eksik elbette Burak’ın yokluğu. Sakatlığı gerekçesiyle kadroya dahil edilmedi. Yerine büyük olasılıkla Nwakaeme forma giyecek. Ancak kim oynarsa oynasın şu bir gerçek ki Burak’ın boşluğunu doldurmak zor. O nedenle de taraftarın da Burak’ın da Bursa maçında yaşananları bir kenara koyması ve yeni sayfa açması şart.

Haberin Devamı

Karaman için kritik

Malatya ligin iniş-çıkış yaşasa da boğuşan, yoran takımlarından. Yani Trabzonspor’un pek seveceği türden değil. Eğer Fırtına yine o baskı anlarında cömertlik yapmaya kalkarsa 90 dakika sonunda hoş bir skor tablosu ile karşılaşmayabilir.

Bu maç, Ünal Karaman için de çok değerli. Çünkü takımı 5 maçtır kaybetmiyor olsa da eleştirilerin dozu giderek artıyor, tartışılıyor. Seçimleri, hamleleri ve tabi ki sonuç onu ya çok daha tartışılır hale getirecek ya da çok rahatlatacak.

Bu istatistiğe dikkat!

Trabzon ile Yeni Malatya 3. kez karşılaşacak. İlk maçta Malatya 1-0 kazanmış, rövanşı Trabzon 4-1 ile almıştı.

Son 5 maçını kaybetmeyen Fırtına, bu sezon deplasmanda çıktığı 5 karşılaşmada 1 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 mağlubiyet elde etti.

Bu arada Karadeniz ekibinin bu sezon oynadığı 11 maçta sadece 2 kez kalesini gole kapatabilmiş olması da dikkat çeken bir başka detay.

Ön plana kim çıkar?

Burak’ın yokluğunda gol yükünün yüzde 70’i Rodallega’nın omuzlarında olacak. Ancak Kolombiyalı hayli formda. Abdülkadir de ona yardımcı olursa şifreyi çözecek isim durumunda.

Kısa mesaj

Üst sıra umutlarını tüketmemek, rotayı değiştirmemek için Trabzonspor’un bu akşam galip gelmekten başka bir çaresi yok.

YORUM YAZ