MENÜ

Başkanın en önemli projesi ve Erdoğdu

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Trabzonspor’da yılların mevzusudur altyapı. Niye oyuncu çıkmıyor, neden olmuyor, nasıl olacak, diye... Çözüm aslında biraz da gözlerin önünde duruyordu, Trabzon Lisesi Ömer Eyüboğlu önderliğinde bir altyapı projesi gibi çalışıyor, hem başarılı oluyor hem de oyuncu yetiştiriyordu. Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu’nun en değerli projelerinden biriydi, Ömer Eyüboğlu’nu Trabzonspor’a Gençlik Geliştirme Koordinatörü olarak getirmesi. Gençler, futbolcu adayları sadece sahada değil, hayatta nasıl duracağını da öğrenecek, okul hayatları çok yakından takip edilecek, kısacası doğru insan ve futbolcu yetiştirilecekti. Ancak olmadı, çok kısa sürdü. O Eyüboğlu’nun zeminini hazırladığı bir başka takım Erdoğdu Anadolu Lisesi gitti bir kez daha Dünya Şampiyonu oldu. Bu yaş gruplarında asıl hedef oyuncu yetiştirmek, üst yapıya kazandırmaktır, şampiyonluk asla değil. Fakat hem yetiştirip hem de oyuncu kazandırırmak büyük iş. Maddi-manevi kazanırsın. Hacıosmanoğlu çok önemli bir maden yatağını keşfetmişti ama işin devamını getirmedi, getiremedi ya da her ne olduysa... 1461 Trabzon treni artık kaçtıysa da Erdoğdu gerçeği ve bu yapıdan çıkacak oyuncuların ‘yetişmesi’ gerçeği Trabzonspor’un hâlâ çok yakınında. Sadi Tekelioğlu ve Ersun Yanal’ın koordinasyonu yetmez. Yönetimin bu konuda ısrarcı olması, bir politika olarak görmesi, bu değerleri etrafa saçmak yerine madenleri iyi işlemesi gerek. Bu fırsat her zaman kapıyı çalmaz.

Trabzon’un imajı

Çok şair, yazar, biliminsanı, siyasi, tiyatrocu, sinemacı, sporcu yetiştirmiştir ama yetiştirmekten utandıklarının çirkinlikleri olmuştur son dönemde Trabzon’un imajı. O çirkinliklerin unsurlarının başında silah gelir. O nedenle genel bir hassasiyet çok normaldir. Yusuf genç ve heyecanlı bir kardeşimiz. Bilerek ve isteyerek, son dönemin o çirkinliğine gönderme yaptığını düşünmek bile istemem. Ancak bu olay onun aracılığıyla her arkadaşına bir kez daha ne kadar hassas olmak gerektiğini gösterdi. Sonrasında dilediği özür kıymetli. Bakma sen Yusuf kardeşim, “Bir sevinci bile hazmedemiyorlar” diyen bu kentin zararlılarına. Sen ve senin gibi ne kadar başarılı insan kendini o şairler, efsaneler, güzel değerlere katarsa Trabzon’un imajı o kadar iyileşir, gelişir, en büyük fayda da size gelir.

Muhalefet ne yapmalı?

Trabzonspor’da yakında ya da normal zamanında yapılacak kongre öncesinde muhalif kanat çalışmalarına başladı. Şu ana kadar ‘biz varız’ diyenlerin demokratik hakkına da saygı duymakla beraber, sandık tarihi gerçekten netleştiğinde Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu’nun çok daha farklı kişilerle ‘gerçek’ yarış içinde olacağını düşünüyorum. O nedenle daha gerçek adayların ortaya çıktığını sanmıyorum. Daha uzun bir zaman olduğu kesin ama benim adaylığı düşünenlere naçizane bazı tavsiyelerim olacak.
l ‘İbrahim Hacıosmanoğlu gitsin de kim gelirse gelsin’ tarzındaki bir anlayışın hiç tutarlı politika olmayacağını, Hacıosmanoğlu’na neredeyse hiç şans verilmezken nasıl çalışıp başkan olduğunu biraz araştırmaları gerekiyor.
l Her alandaki muhaliflerin yapması gerektiği gibi yapılanları ya da yapılması planlananları değil, kendi planlarını aktarmaları gerekiyor.
l Trabzonspor’un borç kalemlerini çıkarmak yerine bu tablonun nasıl ortadan kaldırılacağını, formüllerini anlatmaları, kaynaklarını ortaya koymaları gerekiyor.
l Sadece Trabzonspor için değil, ülkenin genel futbol yapısına ve akışına dair de biraz kelam edip, Trabzon’a sıkışan değil, ülkede etkisi olan bir hava estirmeleri gerekiyor.
l Mevcut yönetimin kendi içinde yaşadığı ayrışmaları anlatırken, yaptıkları tercihler ya da izledikleri politikalarla gelecekte daha fazla ayrışılacağının sinyallerinden kaçınmaları gerekiyor.
l Mevcut yönetimi siyaset üzerinden eleştirirken her platformda ‘siyasi’ figürler ve söylemlerle boy göstermekten uzak durmaları gerekiyor.

YORUM YAZ