MENÜ

Utanç verici yönetim

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

“FIFA düzeyine gelmiş hakem Oliver’in yeteneksizliğini izledik. Verilmeyen penaltılar ve verilmeyen kırmızı kartların, futbol adına gerçekten utanç verici bir durum olduğu kanaatindeyim”

Son zamanlarda A Milli Takım maçlarında gördüğümüz en yeteneksiz ve en kötü hakemi izledik. FIFA düzeyine gelmiş Michael Oliver, kural bilgisi tam anlamıyla sorgulanacak gibiydi. Maç içerisindeki pozisyonlarda gerek ikili mücadelelerde gerekse de disiplin gerektirecek kararlarda ortaya koyduğu izlenim tamamiyle acemi hakemlerin bile yapmayacağı türdendi. Bunlara örnek olabilecek birkaç tane pozisyonu irdelesek, sanırım ne kadar haklı olduğumuz ortaya çıkacaktır. Örneğin; 11. dakikada Ozan, meşin yuvarlağı rakibinin üzerinden aşırtıp, kendine pozisyon yaratmak istemesi sonucu bir müdahale ile yerde kaldı ve yüzde yüz penaltı olmalıydı. Yine, 37. dakikada Burak, kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda topa dokunduktan sonra kaleci yatarak iki eliyle Burak’ı engelliyor. Bu pozisyon da tartışmasız, penaltı. Beraberinde kaleciye kırmızı kart da gerekiyordu. Bunlar, teknik olarak önümüze çıkan bazı kararlardı.

Televizyon ekranlarına yansıdı


Disiplin tarafından bakacak olursak, yardımcı, ilave, ek hakem ve hakemin görüş alanları içerisinde ilk yarı Gökhan Gönül’ün bacağına yapılan sert harekette televizyon ekranlarına krampon izleri net biçimde yansımışken, bırakın kart göstermeyi, faul bile vermedi. Hele bir pozisyon var ki; 46. dakikada Volkan Şen’in kafasına yaralayıcı, sakatlayıcı, oyuncu sağlığını tehlikeye sokacak biçimde, ayak tabanı ile basmasına kırmızı kart gösterilmemesi, hem hakemlik hem de futbol adına gerçekten utanç vericiydi. Sonuçta Arda Turan, sahneye çıkarak hem İngiliz hakemi kurtardı hem de milli takıma nefes aldırdı.

YORUM YAZ