MENÜ

Terim UEFA'yı ofsayta düşürdü

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

“Bir teknik direktörün hakeme telefondan pozisyon izletmesi bugüne kadar yaşanmış bir olay değil. Dolayısıyla kural kitabında da bununla ilgili bir açıklama yok. İlk defa karşılaşılan bir durum”

“UEFA, bu olayla ilgili her iki tarafa yaptırım uygulayacaktır. Cezadan ziyade dikkat çekme şeklinde bir değerlendirme yapılacağı görüşündeyim. Özellikle 4. hakemin uyarılacağını düşünüyorum”

4. hakeme telefondan pozisyonun izletilmesiyle ilgili kurallar ne diyor? Bu konuda bir ceza var mı?

DİĞER HAKEMLERi DE UYARACAKLARDIR

Bugüne kadar hiçbir resmi müsabakada bunun örneği yaşanmadı. Dolayısıyla bu, ilk defa karşılaştığımız bir durum. UEFA’nın bu hareketle ilgili olarak hem teknik direktöre hem de 4. hakeme yönelik bir yaptırımı olacaktır. Cezadan ziyade dikkat çekme şeklinde bir değerlendirme yapılacağı görüşündeyim. Kural kitabında bununla ilgili bir açıklama yok. Deyim yerindeyse Fatih Terim, UEFA’yı ofsayta düşürmüş gibi oldu. Fakat mutlaka UEFA bir karar verecektir. Bunu hep birlikte göreceğiz. UEFA’nın bundan sonraki maçlarda benzer şeyin yaşanmaması adına hakemlere genel uyarıda bulunacağını düşünüyorum.

Benzer bir durum özel maç yerine resmi karşılaşmada yaşansa ne olurdu?

HAKEM TELEFONU HÇ ALMAMALIYDI

Resmi maç veya özel karşılaşma fark etmez. Hazırlık maçları da UEFA’nın gözetimi altındadır. Nitekim özel bir müsabakada oyuncu kırmızı gördüğünde bir sonraki resmi mücadelede cezalı duruma düşüyor. Dolayısıyla bu hareketin hazırlık maçında olmasının bir önemi yok. Kritik nokta aslında 4. hakem. Normalde ne olursa olsun kesinlikle bir hakem, orada telefonu almamalı. Ancak sanırım kendisinin dalgınlığına geliyor. Sonrasında telefonu geri vermemesi de normal. Çünkü talimatlarda yedek kulübesindeki teknik heyetin, dışarıyla görüşme yapması yasak.

Görüntü teknolojisi bu olayla birlikte yeniden gündeme geldi... Basketbolda olduğu gibi futbol maçlarında da kritik pozisyonları hakemler kenarda izlemeli mi?

VİDEO TEKNOLOJİSİ BÜYÜK KÜLFET

UEFA’nın daha önce gündeminde olan video hakemlikle ilgili bazı çalışmalar yapılmıştı. Hollanda’da bununla ilgili bir takım değerlendirmeler oldu. UEFA’ya üye olan bazı federasyonlardan yetkililer seminere katıldı, video hakemliğin futbola neler kazandırabileceği konuşuldu. Hatta Hollanda’nın alt liglerinde bunu denemeyi düşünüyorlar. Ancak bu teknolojinin tüm maçlarda kullanılması çok zor... İlave yardımcı hakem uygulaması bile federasyonlara ciddi maddi yük getirirken, bu sistemin her stada kurulması büyük külfet olacaktır. Aynı zamanda UEFA, video teknolojisiyle futbol hızının düşüceği görüşünde. Dolayısıyla bu teknolojinin yakın zamanda uygulaması neredeyse imkansız.







YORUM YAZ