MENÜ

Müftüoğlu üç kırmızı kartı atladı!

Abone Ol Google News

Gerek Fenerbahçe gerekse Gençlerbirliği’nin oyunu sıkıştırmadan geniş alana yayıp, ayağa paslar yaparak maça başlamaları iki takım adına da bol gol pozisyonlarının olacağının belirtisiydi. Nitekim 13. dakikada Güiza’nın asistinde Alex’in golü geldi. Fenerbahçe orta sahasında bütün yük Emre Belözoğlu’nun omuzlarına biniyor. Emre’nin rakibe pres yapıp, takımının da hücum organizasyonunda en etkili oyuncu olma özelliği göze çarpıyor. Christian’ın defansif özelliği fazla ancak Fenerbahçe’nin ataklarına yeterli ofansif desteği veremiyor.

Haberin Devamı

Usta Alex yine sahnede
Andre dos Santos’a baktığımızda ise fiziki yetersizliği olmalı ki, ağır ve istediklerini yapamayan bir görüntü sergiliyor. Durum böyle olunca haftalardır gördüğümüz senaryoyu yani Alex’in gol yollarındaki ustalığı ve becerisini tekrar izlemiş olduk. İkinci yarıya Hurşit ve Burhan’la başlayan konuk ekip hücum gücünü bir nebze de olsun arttırmak istedi. Gençlerbirliği bir ara üç net pozisyondan yararlanamadı. Ancak bugün özellikle de ikinci yarıda hem ofansif hem de defansif anlamda iyi futbol oynayan Fenerbahçe takımı, Mehmet Topuz’un topla hızlı çıkıp pasını Alex’e verdiği pozisyonda golü buldu. Brezilyalı usta ayak sanki penaltı vuruşu yaparmışcasına Serdar’ı ters köşeye yatırıp, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. Fenerbahçe de böylece ikinci golü bulup, zorlu geçmesi beklenen maçta rahatladı. Lugano’nun kafa vuruşu da gecenin skorunu ilan etti. Bir kaç maçtır kötü oynayan Sarı-Lacivertliler’i bu müsabakada belli bölümlerde tempolu, istekli ve arzulu gördük. Bu maçtaki performansıyla taraftarlarına ve izleyenlere keyif veren bir futbol oynadıklarını söyleyebiliriz.

Disiplin uygulamaları hatalı
Hakem Kuddusi Müftüoğlu mücadelenin ikinci yarısında daha önceden sarı kartı olan Gençlerbirliği kaptanı İlhan’ı Güiza’yı arkadan tutarak yeri indirdiği pozisyonda ikinci sarı gösterip, oyundan ihraç etmesi gerekirdi. Ancak kart bile çıkarmadan pozisyonu faul vererek geçiştirdi. Karşılaşmanın ilk yarısında Lugano’nun Tozo’ya, Tozo’nun da Christian Baroni’ye yapmış olduğu sert hareketlere de sarı kart yerine direkt kırmızı kart göstermesi gerekirdi. Erhan Sönmez’in uyarısıyla Fenerbahçe’nin attığı golü iptal kararı ise kesinlikle doğruydu. Kuddusi Müftüoğlu’nun dün gece Fenerbahçe’nin rahat kazandığı maçta skora etki etmemesine rağmen disiplin uygulamalarında kritik hatalar yaptığını ifade edebiliriz...

Haberin Devamı
YORUM YAZ