MENÜ

Kural hatası yok

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Maçın içerisinde yaşanan en önemli pozisyon, 76. dakikada Gomez’in golü attığı sırada bir taraftarın aynı anda sahaya girmesi oldu.

Oyun kuralları içerisinde futbolcuların dışında sahaya giren kişinin öncelikle, oyuna müdahalesinin olup olmadığına bakılır. Gol sırasında topa her hangi bir teması var mı yok mu? diye değerlendirilip, atılan golün geçerli sayılıp, sayılmamasına hakem tarafından karar verilir. Beşiktaş’ın attığı gol sırasında oyuna alanına giren bu kişinin, yukarıda saydığım müdahalelerin ve kriterlerin içerisinde olmadığını gördük. Çünkü top Galatasaray ceza alanında oynanırken, bu kişi orta alandaydı. Dolayısıyla hakem Mete Kalkavan’ın Gomez’in golünü geçerli sayması yüzde 100 doğru karar. Burada hiç kimse kural hatası beklemesin.

Sportmenlik dışı hareket

Mete Kalkavan’ın hafta içerisinde, maçın kolay geçeceğine dair haberlerden ciddi anlamda etkilendiğini özellikle ilk 45 dakikada net gördük. Oyuna konsantrasyonu ve kontrolü anlamında ciddi manada tökezledi. Birkaç göstermesi gereken sarı kartlar var ki gereksiz tolere etti. Mesela 40. dakikada Quaresma’nın taç çizgisi dışında yayıncı kuruluşun kamerasını koruyan alete vurduğu tekme, kesinlikle sportmenlik dışı hareket. Yine topsuz alanlarda Podolski’ye ve Oğuzhan’a ayrı ayrı yapılan hareketleri tespit edip, cezalandırmada yeterli olamadı.

Skora etki etmedi

Ancak 14. dakikada Emre ve Tosic’le başlayıp, futbolcuların birbirlerine girdikleri pozisyonu iyi yönetti. Gomez’in golü öncesinde Oğuzhan’ın Cenk’e yapmış olduğu asist de pozisyon ofsayt değil. Sonuçta ligin ikinci devresinde iyi çıkış yapan Mete Kalkavan’ın bu maçtaki performansı bundan öncekileri aratmış olsa da skora neticeye etki etmedi.

YORUM YAZ