MENÜ

Halis Özkahya iyi başladı

Abone Ol Google News

Üç gün öncesinden bazı kesimlerin, ‘Fark yemezse iyidir’ diye yorum yaptığı Trabzonspor, Şampiyonlar Ligi’ne dünya devi İnter’i devirerek başladı. Uzun bir aradan sonra, Büyükşehir Belediye maçıyla Avni Aker’de seyircisiyle buluşan Trabzonspor’un tribündeki taraftar sayısı kadar olmasa da, onun yarısına yakınının da dışarıda olmasını beklerdik. Statta yer yer boşlukların görülmesi bir futbol şehri olan Trabzon’a hiç de yakışmadı.

Haberin Devamı

Maçın özellikle ikinci yarısı hızlı ve tempolu oynandı. Bu yarının büyük bir bölümünde Trabzonspor’un istekli olduğunu gördük. Volkan Şen’in önemli ve büyük maçlarda oyuna heyecan katacağını söylemek lazım. Büyükşehir Belediye’de geçen haftanın yıldızı Webo’nun, 86. dakikada attığı goldeki sakinliği ve ustalığı kadar, aynı pozisyonun devamında yardımcı hakemin devam kararı da mükemmeldi.

Hasagiç’in alışkanlığı

Kenan Hasagiç’e ise ayrı bir parantez açmak lazım! Geçen yıldan sürdürmüş olduğu alışkanlık olan ve oyun kurallarında belirtildiği gibi, ‘bir oyuncunun giydiği kısa kollu formasının altından, başka renk fanila giyemez’ yasağına bu maçta da uymayarak kafasına göre takıldığını gördük.

Haberin Devamı

Halis Özkahya ise oyunun genelinde iyi maç yönetti. Çok ciddi hata yapmadı. Gösterdiği kartlar da yerindeydi. Ancak geçen hafta da gözlemlediğimiz topsuz alanlarda yaşanan bazı ihlallerin yardımcıları ve 4. hakem tarafından tespit edilemediğini bu maçta da yaşadık. Örneğin 79. dakikada oyunun durmuş olduğu bir esnada Tolga’nın ceza alanı çizgisi yayının olduğu noktadaki Webo’nun yanına kadar gidip bu oyuncuyu itmesi gibi...
Bu pozisyonlarda hakemin sırtı dönük olduğundan pozisyonu süzmesi pek de kolay değildi. O zaman
devreye yardımcı ya da 4. hakemin girmesi şart.

Son olarak, her ne kadar teknolojik bir hata da olsa, Şampiyonlar Ligi’nde mücadele eden bir takımın sahasında artık elektrik tesisatı ilgili aksaklıkların olmaması gerekiyor.

YORUM YAZ