MENÜ

Fırat Aydınus standardı tutturdu

Abone Ol Google News

Muslera, Rajnoch’un girdiği pozisyona geçit vermeyince o zaman bende Özden’e atarım deyip, ters bir kafa vuruşuyla topu kendi kalesine Galatasaray’ın 3 bininci golü olarak atıp adını da tarihe yazdırdı.

Haberin Devamı

Melo hırslı ve yetenekli bir oyuncu. Göbeği kontrol edip, yaptığı paslarla Galatasaray’ın hücum gücünde etkili oldu. Ancak topsuz oyunlarda rakip oyuncularla gereksiz diyaloğa girmesi başına iş açacak gibi. Bundan önce bir maçta rakibine şiddetli bir hareketi hakemin gözünden kaçmıştı. Melo, hatta Kazım ile Baros’un Fatih hocadan ciddi bir uyarıya ihtiyaçları var. Galatasaray’a zamansız zarar verebilecek oyuncular. Her geçen gün Galatasaray takım oyununu daha iyi yansıtmaya başladı. Özellikle kontrataklardaki yardımlaşma bayağı göze çarptı.

Fırat Aydınıus’u bu maçta çok başarılı buldum. Kendine özgüveni, oyunu kontrolü ve sakinliği pozitifti. Standart kararlar verdiğini gördük. Örneğin 9. dakikada Ankaragücü ceza alanı çizgisi üzerinde Selçuk ile Kaan’ın omuz omuza mücadelesinde Selçuk yerde kaldı. Yine Galatasaray’ın ikinci golü öncesinde Engin’in benzer bir pozisyonda topu rakibinden alışı ve golle sonuçlanan bu iki pozisyondaki devam kararları yerindeydi. 84. dakikada Aydın’ın Baros’a yaptığı harekete vermiş olduğu penaltıda da haklıydı. Ona tavsiyemiz oyuncularla yaptığı konuşmayı kısa tutup, elini de oyuncuların omzuna koymaması. 89. dakikada Kazım’a göstermiş olduğu sarı karttan sonra bu oyuncunun devamındaki el hareketi ikinci sarı kartı gerktirmezdi. Normal ikili bir diyalog gibi algılanmalıydı. Nitekim öyle de algıladı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ