MENÜ

Bu atmosferde daha iyisi olmazdı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Lig’de ve Şampiyonlar Ligi’ndeki maçlarda hep farklı kadrolarla sahaya çıkarak, tüm kamuoyunu yanıltmak için çabalayıp, bunda da başarılı olan Mustafa Denizli, ‘artık yeter’ demiş olmalı ki, bu maçta en iyi kadroyu sahaya sürmüştü. Ancak üç gün önce Moskova’da hatalı iki gol yiyip, dönüşte de taraftarlardan tepki gören Rüştü’yü oynatması, kabul görecek şey değildi. Rüştü’ye gelen her topta, yapılan tepkinin sorumlusu; Mustafa Denizli’ydi.

Futbolcular stres yaşadı
Maçta, futboldan çok, öne çıkan hadiseler vardı maalesef. İlk 30 dakika, yönetim istifa diyen gruba, ‘2 kupayı unutma, vefasızlık yapma’ diye pankart açılınca, oyuna fırtına gibi başlayan ve art arda iki net pozisyon bulan Beşiktaş’ın hızı kesildi. Ve Beşiktaşlı futbolcuların stres dolu dakikalar yaşamasına neden oldu. Bir ara iki üç oyuncu dışında, sorumluluk almaktan çekinen futbolcular oldu. İlk yarıda sorumluluk alan futbolculardan Serdar Özkan ve Yusuf’u kenara alan Mustafa Denizli, ikinci 45’e Tabata’nın biraz da şans golüyle başladı diyebiliriz. Yusuf’un yerine giren Bobo, Serdar’ın yerine oyuna dahil olan Nihat, savunmaya çok faydaları olmayan oyuncular. Bu yüzden İbrahim Üzülmez ile Ekrem çok yalnız kaldı. Şu da bir gerçek ki, bu maç farklı atmosferde ve zor şartlarda oynandı. Arka arkaya alınan kötü neticeler sonrasında, taraftarının yoğun tepkisi karşısında Beşiktaşlı oyuncuların psikolojisini anlayıp, onlara hak vermek gerektiğini söylemek gerekir. Bu maçtaki galibiyet, Beşiktaşlı futbolcuların bir nebze özgüven kazanmaları açısından faydalı oldu.

Hakeme dokunursan...
Fırat Aydınus’a gelince, sportmenlik dışı hareketleri düzenleyen kurallardan biri de ‘eğer hakeme dokunursan, sarı kart görürsün’ der... Ancak bu dokunma, itirazlar ve zedeleyici anlamı içerirse, futbolcu sarı kartla cezalandırılmalıdır. İlk devre sonunda Aydınus, Fahri’ye böyle bir pozisyonda sarı kart gösterdi. Eğer Fahri’nin sözle itirazına gösterdiyse kabul ama o, dokunmasına gösterdiyse, çağdaş hakemlik profiline uymayan bir karardı. Bunun dışında oyuna hakimiyeti, faullerdeki kararları ve özellikle bir kaç pozisyondaki avantaj uygulamaları yerindeydi. Yardımcılardan Serkan Ok’un, Yusuf’un ayağındaki top için verdiği ‘dışarda’ kararı yanlıştı. Çünkü, topun tamamı oyun alanını terketmemişti.

Bayraklarda hata vardı

Aleks Taşçıoğlu’nun ise ilk yarıda Murat Hacıoğlu’na, ikinci yarıda da Bobo’ya kaldırdığı ofsayt bayrakları hatalıydı.

YORUM YAZ