MENÜ

Son moda Travmasaray

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Değişen çağla birlikte en fazla zarar gören kulüp Galatasaray oldu. Taraftar, üye sanal ortamları karşıdaki insanı bireyden çıkartıp “Monitördeki yazı” basitliğine indirdi. Başa Galatasaray’ı özümseyememiş insanlar getirildi. Tüm dengeler bozuldu, ağam paşam ile işler yürür hale geldi. Ezeli rakiplerin en eleştirilen huyları kulübe monte edildi. Makam verilecek çoğu profesyonel yaptıkları işle değil, dillerinin uzunluklarıyla koltukları kaptılar. Başarısız oldukça yerlerini sağlamlaştırdılar. Gücü ele geçirince de iş yapanları da uzaklaştırdılar. Ancak bu zihniyetin sonu da atalarımızı yanıltmadı, “Kılıçla doğan kılıçla ölür”.
Görülmemiş bir karışıklıkla Galatasaray’ın başından kovuldular. Her şey eskiye maalesef dönemeyecek seviyeye gelmiş. Bugün de camia bu karanlık çağın artçı şoklarıyla boğuşuyor.
Herkes herkesi mahkemeye, disiplin kuruluna veriyor. Son 10 yılın toplamı kadar son 1 ayda disiplin kuruluna müracaat var. “Ben bir Galatasaraylı’yı nasıl yargılayabilirim” nezaketinde görevi kabul etmek istemeyen, ancak ısrarları kıramayan Disiplin Kurulu Başkanı Celal Açar kulüpteki en zor günlerini yaşıyor. Taraftar küfürü yüzünden Bülent Kormaz’dan bu yana en Galatasaraylı kaptan ülkeyi çıktığı kapıyı pisleyerek terk etti.
Bizans’a razıyım!
Zamanında Galatasaray’ın taraftarı da örnek gösterilirdi kaptanı da. Bilmeyenler bilenlere Karıncaezmez Şevki’yle Metin Oktay’ı sorsunlar da taraftarla kaptanın nasıl olması gerektiğini öğrensinler. Maalesef kötülük, iyiliği ezerek içinde sindiriyor. Kimseyi suçlamıyorum, herkesi suçluyorum. Galatasaraylıyım diyen 15 yaşından 90 yaşına kadar kim varsa herkesin payı var bu dönüşümde.
Duayenler mi olaya karışır, Başkan mı insanları toplar, eski başkanlar mı devreye girer bilemeyeceğim ama bu travma aşılamazsa Galatasaray da artık batıya açılan pencere değil, her türlü entrikanın döndüğü şark mantıklı sevgisiz bir kulüpten öteye gidemez. Ben kendi hesabıma “Bizans”a razıyım.

YORUM YAZ