MENÜ

Saray'da yeni devir!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Yeni dedim ama; Başkan Mustafa Cengiz eskinin tüm değerlerini yok sayarsa Galatasaray başka bir kulüp olur.

İsterseniz biraz açalım...

Mustafa Cengiz kendi tabiriyle, “20 Ocak’ta tepki oylarını aldık, şimdiki oylar yetki oyları” dedi. Her kelimesi doğru. 3 aylık değil, artık yakın geleceği şekillendirmek üzere 3 yıllığına başkan seçildi. Sadece geçmişin hatalarını öne çıkararak bu 3 yılı tamamlayamaz. Doğru bir politikayla ve seçimdeki en güçlü rakibinin hatalarıyla o çivili koltuğa oturdu. Artık “Bana oy vermeyenlerin de başkanıyım” ifadesini lafta bırakmayacak şekilde tüm Sarı Kırmızılı renklere gönül verenlerin gerçek başkanı olması lazım.

Farklı kompozisyon

Galatasaray Spor Kulübü Derneği’nin başkanı 3 yıl boyunca, her kararı kendisi verecek. Galatasaray’ı yönetmek kolay değil ve artık mazereti yok, zamanı da bol. Yarından itibaren eskide olan ne varsa unutması şart. Aklın gerektirdiği, Galatasaray’ı bir adım ileri götürecek her türlü yardıma ve yapılması gereken her şeye zihnini açık tutmak zorunda, yakaladığı şansı iyi kullanmak zorunda. Galatasaray’ın Türk Sporu’nun lokomotifi olduğunu hiç unutmaması gerek.

Basit bir örnek vermek gerekirse; Galatasaray’ın en büyük lokal rakibi Fenerbahçe’de de seçim var. Aziz Yıldırım ve Ali Koç her konuşmasında, röportajında Galatasaray’dan bahsediyorlar. Galatasaray’da 4 adayın olduğu ve son derece çekişmeli geçeceğe benzeyen seçim sürecinde 4 aday da hiçbir cümlesinde “Fenerbahçe” ismini ağızlarına almadılar. İşte gerçek büyüklük budur. Sadece bu tespitten yola çıkarsak; Galatasaray iç-dış politikasını sadece kendi işlerine bakarak belirliyor. Rakipler ise başkan seçerlerken bile Galatasaray üzerinden binbir numara çevirmeden yapamıyorlar.

Terim faktörü

En büyük gerçek Fatih Terim. 21 şampiyonluğun 7’sinde onun imzası var. Şampiyonlar Ligi’nde mücadele edecek Fatih Hoca’ya destek vermek şart.

Eleştirmek en kolayı; artık satarak değil, satın alarak ona yardımcı olmak gerek. Gerisinin destanlar yazılarak geleceğinden artık hiçbir Galatasaraylı’nın kuşkusu yok, Şampiyonlar Ligi için takıma takviye yapılması gerektiğinden de! Başkanlık yapan seleflerinin yapamadığını dile getirmek artık boş laf. Kendisini koltuğa oturtan söylemlerini baz alırsak; Mustafa Cengiz bir yandan borçları azaltırken bir yandan da Sarı Kırmızılılar’ın en büyük beklentisi olan “Avrupa’da başarının” şifresini çözmekle yükümlü.

YORUM YAZ