MENÜ

Mahmut kendine gel!

Abone Ol Google News

Yaklaşık 20 senedir Galatasaray Genel Kurulları’nı elimde büyüteçle takip ederim. İlk defa bu kadar seviyesi düşük bir yetki isteme konuşması yapılıyor. İçinde “Verirseniz verin vermezseniz vermeyin”, “Vermezseniz çalışmaya devam ederim ama olacaklardan da sorumlu olmam” gibi tuhaf cümleler var.

Haberin Devamı

Kulaklarıma inanamadım; bir başkan “Galatasaray’ın başına kötü bir şey gelirse yetki vermediğiniz için sorumlu olmam” diyorsa söylenecek tek söz “Yok artık” olur.

Bir başkan nasıl böyle konuşabilir. “Ne işin var kardeşim sorumluluk hissetmiyorsan o koltukta!” derler adama. Ya tüm sorumluluğu üstleneceksin ya da başka bir meşhur olma yolu bulacaksın kendine.

Üslup çok kötü

“Benden öncekilere verdiniz bana niye vermeyesiniz?” diye başlayan bir cümlenin sonunda, “Aysal’a verdiniz, Duygun Ağabey’e verdiniz, Özbek’e verdiniz; aynı yetkileri istiyoruz sizden” diye sızlanırsanız, Galatasaray’ı değersizleştirirsiniz! Galatasaray Başkanı acizlik içinde bu şekilde kendi genel kurul üyelerinden bile olsa bir şey istemez. Bu seviyeye indirmez kendini!

Haberin Devamı

Sinir içinde başladı konuşmasına, bağırış çağırış. Ve hâlâ eski yönetimleri suçlayarak kapı kapı dolaşıyor. Bir kez daha söyleyeyim; eskileri kötüleyerek başkanlık koltuğuna oturabilirsin ancak sadece eskileri kötüleyerek asla o koltuğu dolduramazsın!

Esprili olacağım derken bozuk bir diksiyonla “İÇİNDEN” söylemen gereken şeyleri de kafanı öne eğip “DIŞINDAN” söylemeye çalışırsan ancak gülünç olursun.

Son söz!

“Vermediyse mabut neylesin Mahmut” derken de neyi kastettiğinin farkında değil. Kendisini şanssız olarak lanse ediyor ancak Dünya’nın en şanslı adamı olduğunun da farkında değil. Rüyasında bile oturamayacağı bir koltukta açtı gözlerini, ancak bir baktı ki koltuk çok büyükmüş! Bu bağırış çağırışın sebebi de bu maalesef.

Basit bir Galatasaray geleneğini hatırlatayım; bir başkan olarak üyelerine bağırıp çağırırsan, sinirden kıpkırmızı bir şekilde konuşmana başlarsan o üyeler sana değil yetki, bir bardak su bile vermezler.

YORUM YAZ