MENÜ

Keser döner!

Abone Ol Google News

Galatasaray-Trabzonspor maçının bitiminde çeşitli yorumcuları dinledikten sonra, “Bunun adına ne diyelim” diye düşünürken önce aklıma “İlahi adalet” geldi. Sonra biraz daha düşündüm. Galatasaray aleyhine sezon başından bu yana yapılan hatalarla Trabzonspor maçında hakem Ümit Öztürk’ün yaptığı hataları karşılaştırmak saçma olacak. Öyle acımasızca doğramışlardı ki Galatasaray’ı Belediye’nin takımını öne geçirmek için, ne yapsa maçın hakemi Galatasaraylılar’ın içini serinletemezdi. Zaten ne yaptı ki! Onyekuru’ya yapılan penaltıda kalecinin acemiliği var. Ayağını sokmasa Onyekuru topla beraber tribüne kadar gidecekti. Trabzonspor lehine verilmeyen penaltıya ise dünyadaki hakemlerin yarısı penaltı der yarısı da devam. Elde kaldı Nagatomo’nun “Off”u. Onu da hafta arasında halleder federasyon ve disiplin kurulu, merak etmesin Ali Beyler!

Haberin Devamı

Bir de tüm Ali Beyler’e tavsiyem şu olacak; 29 Kasım’da gelen emir ya da hasetinizden imzaldığınız kulüpler birliği açıklamasını bir daha okursanız bugünkü durumunuza daha az gözyaşı dökersiniz. Eğer o gün Galatasaray düşmanlığı yapıp o imzayı atmasaydınız bugün kimsenin gelip gözünüzün tam içine bakarak, “Keser döner sap döner gün gelir hesap döner” demeye hakkı olmazdı.

Haberin Devamı

Başkan adayı mı!

Galatasaraylılar Derneği’nde gelecek ay seçim var. Son dakika süprizi olmazsa 2 başkan adayı; Mehmet Altıoklar ve Fidel Berber.

Sayın Berber 1 yıla yakın bir süredir bu seçime hazırlanıyor. Bildiğimiz kadarıyla da Galatasaray’ın hiçbir gücüyle bağlantısı yok. Sayın Altıoklar ise birkaç ay önce adaylığını açıkladı. Galatasaray Kulübü Yönetimi’nin desteğini aldığı birçok platfomda konuşuluyor. Dernek tarafından liseli kulüp sicil kurulu üyelerine verilen disiplin cezasının affedilmesi ve tekrarlanmaması için böyle bir yola çıkıldığı Dernek üyelerinin zihninde soru işareti. Bunca yıl ortada görünmeyip aniden başkanlığa adaylığını koyması da kafaları karıştıran diğer bir konu. Sonuçta ikisinin de Galatasaraylılar Derneği’nin menfaatleri için çalışacaklarıdan kimsenin şüphesi yok.

Buraya kadar stratejiler ayrı olsa da eleştirilecek çok tuhaf bir durum da yok. Ancak bu işler gönül işleridir; makamdan, güçten çok sevgiden güç alır. Kazananı kaybedeni yoktur. Kaybeden ertesi gün kazanana tüm enerjisiyle sahip çıkar, desteğini verir.

Bütün bu teamüllerin ışığında benim kafama bir görüntü takıldı. Galatasaray Lisesi mezunları okuluyla gurur duyar ve her ortamda bu mezuniyetle övünür. Sayın Altıoklar’ın sanal alemin cilveleriyle sehven olsa bile facebook hesabında mezuniyetini, “Galatasaray Lisesi’ni terk etti” cümlesiyle belirtmesi tüm Dernek üyelerinin tüylerini diken diken ediyor. Bu paylaşımı düzeltmesini de dört gözle bekliyorlar.

Bu oyun holiganizmi bitirir

Adı: Futbol bir oyundur

Yazan: Enis Fosforoğlu

Yöneten: Seren Fosforoğlu

Müzik: Ali Otyam

Oyuncular: Seren Fosforoğlu, Can Ergen, Yeliz Yalçın, Mehmet Küçük, Erol Acar, Başak Arslan, Saliha Yalçın ve Arda Kaya

HDI Sigorta’nın sponsorluğunda sahneleniyor.

Temiz futbol, kavga ve küfür etmeyen taraftar ana konu. Futbolun şiddetle anılmamasını görsellerle çarpıcı bir şekilde çocuklara anlatıyor. Futbol dünyamızın, çocuklarımızın geleceği için bu ve bu tür oyunları daha geniş kitlelere duyurmaları gerek. Oyun çeşitli illerde sahnelenecek. Çocuklarınıza futbolun aslında sadece bir oyun olduğunu öğreten bu tiyatro gösterisini mutlaka izletin.

Haberin Devamı
YORUM YAZ