MENÜ

Hedef Avrupa

Abone Ol Google News

Galatasaray geçen sene şampiyon olan kadrosunun çekirdeğiyle bu sene de ipi göğüsler, hatta birkaç sene daha o çekirdek, lokal başarı için yeterli olur. Fakat kuruluş felsefesi, “Türk olmayan takımları yenmek” olan Sarı Kırmızılılar için artık Avrupa’da kalıcı başarılar elde etmenin zamanı geldi. Şampiyonlar Ligi’nde her sene gruptan çıkmak, çeyrek veya yarı final oynamak olmalı artık Galatasaray’ın rutini.

Haberin Devamı

Hedefler büyüdükçe Galatasaray’da yönetimlerin gücü küçüldü. Galatasaray vakit kaybetmeden Dursun Özbek bonkörlüğünde, Duygun Yarsuvat saygınlığında, Ünal Aysal vizyonunda, Adnan Polat kadar futbolun içinde, Özhan Canaydın centilmenliğinde, Faruk Süren kadar koltuğa yakışan bir başkan adayı çıkarmalı. Bunu da mevcut yönetimin süresinin dolmasını beklemeden yapmalı. Her geçen gün batıya açılan pencereyi küçülten Mustafa Cengiz ve arkadaşları Arabistan Yarımadası’na bakan cepheye yere kadar cam bir pencere inşa etmeye uğraşıyorlar. Galatasaray’ın temel ilkelerini yıkmaya kalkanlar birbirlerine çarklarla bağlı geleneklerinin gücüne dayanamayıp dağılıvermişlerdir. Bu sene üye olanların isim listesini bile yayınlayamadı yönetim. Yayınlayamazsan, “Galatasaray Lisesi’nden yeni mezun olan çocukları üye yapmadılar, bütün akrabalarını üye yapmışlar” lafını da duyduğunda şaşırmayacaksın. Kişisel verilerin korunması kanunundaki düzenlemenin önlemini almamışsa sicil kurulun, Marttaki mali genel kurulda yeni üyelerini nasıl sunacaksın genel kurulun onayına. Ne zormuş değil mi Galatasaray’ı yönetmek!

Haberin Devamı

El bombası

Gomis’i satıp 2 katı paraya Diagne’yi aldı Mustafa Cengiz yönetimi. 2 lig maçında 3 kırmızı karttan sıyırdı Senegalli. Elle gol atmaya çalıştı, rakibe yumruk attı, tekme attı. Oysa ki gol atması için almıştı Diagne’yi Galatasaray. Takım kazanırken ve hakemler yaptıklarını görmezlerken kimse sorun etmez bu densizlikleri. İş terse dönerse iğneli fıçıda buluverir kendini.

Galatasaray’a efendi futbolcu lazım. Yozlaşan ülkemizde kabadayılık herkeste var. Önemli olan az bulunan efendiliği yakalayabilmek. Melo’yu oynamak zor, Melo gibi olabilmek daha zordur. Diagne ile birinin çok geç olmadan mutlaka konuşması gerek. Bir de çabukluğunu artırıcı ne kadar hareket varsa yapmasını öneriyorum. Ne kadar gol pası geldiyse hepsine rakip defans oyuncuları daha önce temas etti.

Bir de ne öğrendi Mustafa Cengiz ve arkadaşları; eğer futbolcunu satmak istiyorsan itibarsızlaştırmadan halletmeye çalışacaksın. Yoksa kamyonla laf söylediğin Belhanda ve Feghouli performanslarıyla utandırıverir sizi!

YORUM YAZ