MENÜ

Gol, gol, gol!

Abone Ol Google News

İğneyi önce kendi kaba etimize saplayalım sonra çuvaldızı sokacak yer buluruz!

Haberin Devamı

Schalke karşısında varlık gösteremeyen Galatasaray birkaç pozisyoncuk bulmasına rağmen maçı net bir skorla kaybetti. Takımı geçen sene sürükleyen iki isimden Gomis satıldı, Rodrigues ise şımarıklıktan dökülüyor. Sahada takımı kriz anında kurtaracak yıldızı değil, yıldızcığı bile kalmadı. Maicon başarısız bir satış operasyonuyla etkisizleştirildi. Çıban başları Belhanda ve Feghuli gönderilemediği gibi itibarsızlaştırılmak suretiyle futboldan soğutuldular. Eren’in geçen sene katkısı hiç olmadı ancak şu an takımın prima golcüsü! Sinan’ın ise şımarıklıkta Rodrigues’ten aşağı kalır yanı yok. Olmadan oldum havasına girmek sadece futbolda değil hayatın her alanında yanlış; insanın kendisini kıçüstü yere yapışmış bulması asla sürpriz olmaz.

Golcün yoksa kolay kolay gol atamazsın ve kazanamazsın. Galatasaray’ın da başına gelen bu; ne yıldızı ne de golcüsü var. Yine de Florya bu güne kadar mucizeler yarattı. Emre ve Nagatomo’nun sakatlıkları o mucizelerin yarattığı pembe bulutu bir anda dağıtıverdi.

Haberin Devamı

Bunlarla bilikte takımda Serdar, Linnes ve Mariano gibi idare edenler var. Fakat taraftarın günah keçisi Muslera! Kafamın almadığı nokta burası; en az hata yapanın kafasına patlıyor kabak. Son 7 sezonda harikalar yaratan Uruguaylı’ya en sert tepki şaşılacak şekilde Galatasaray taraftarından geliyor!

Oysa ki...

Transfer sezonunda yalan rüzgarları estiren Başkan Mustafa Cengiz ve 2. Başkan Abdurrahim Albayrak bu tablonun baş mimarlarıdır. Hatta Albayrak taraftarla dalga geçmiş ve “Bir değil 2 santrfor alacağız” demiş, beceremeyince de “Hocam halleder” pişkinliğini sergilemiştir. Hocan halleder de herşeyi hocaya bırakırsan o da kendi usulünce kavgaya girişir ve 7 maç cezayı alır, tribüne çıkar.

Başkan ise transferin tüm suçunu bir profesyonelini (CFO Sedef Hacısalihoğlu) işten çıkararak üzerinden atabileceğini düşünecek kadar başka dünyanın insanı.

Bunların dışında yönetimin ibra edilmemeyi hak edecek tüzük ve etik dışı icraatleri olmuştur; 139 Galatasaray Lisesi mezunu yerine daha önce söz verilen 139 kişi E grubundan kulübe üye yapılmıştır. Tüzük, sicil kurulunun da yardımıyla el çabukluğuyla delinmiştir. Başkan kürsüde konuşurken liseli üyelere alenen “Köfteler” demiştir. Daha sonra bin kere çevirmeye kalksa da laf ağızdan çıkmıştır. 537 yıllık eğitim, 113 yıllık sportif Galatasaray kültürünün içinde böyle bayağılıklar yoktur.

Dış düşmanlar boş durmuyor!

Baktı ki sendeliyor, Galatasaray’a rakipten ziyade düşman olanlar devreye girmez mi!

Kavgalı bir derbi yaşandı. Kavgayı çıkaran belli, tepki gösterenler de. Vurana bas cezayı ama vurup da korkakça kaçanı kovalayanı aynı kefeye alma. O zaman hukuk kurallarına bağlı disiplin kurulu olmaz adın, sahibinin sözünden çıkamayan kukla kurulu olursun ancak. Hafızamızı azıcık zorlarsak... Federasyon eski yöneticisi Yaşar Aşçıoğlu’nun sözlerini hatırlamakta fayda var.

Boydak Holding

Durur mu eloğlu! Galatasaray’ın tüm can damarları kesilmiş olmasına rağmen sıradaki rakiplerini de diriltmek gerek. Galatasaray maçı öncesinde Kayserispor Kulübü’ne Boydak Holding 500 bin lira yardımda bulunuyor. Bunu bizzat holdingin CEO’su Alpaslan Baki Ertekin açıklıyor. Kayyum atandığına göre, Ertekin ekonomik darboğazda olan, Bellona ve İstikbal Mobilya başta olmak üzere birçok önemli markayı barındıran Boydak Holding’in paralarını savuruyor Kayserispor’a. Bu arada Sayın Ertekin Fenerbahçe Spor Kulübü üyesidir! Ancak yaptığı jest küme düşme hattından uzaklaşmaya çalışan Fenerbahçe’ye değil Spor A.Ş. Genel Müdürü olduğu Başakşehir’e yarayacak! Bunun bile farkında değil kimse! Yoksa bizden daha fazla farkındalar mı! 2011 yılında stat açılışındaki protestoların cezası şimdi mi çıkıyor Galatasaray Camiası’ndan!

Haberin Devamı

Yarın o 5 dakikalık saygı duruşunda bizi ne kadar yöneten varsa şikayet edeceğim, “Dürüstçe yaşamak istiyorum kurduğun bu ülkede” diye Atam’a hepinizi.

YORUM YAZ