MENÜ

Galatasaray'ı istikrar kurtarır

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Büyük umutlarla kurulan bu seneki takım ilk 3 lig maçına bakılarak değerlendirilirse, bu sene de taraftara gözyaşı düşüyor. Önümüzdeki günler için de umut vermiyor. “Hele bir 3-5 hafta daha geçsin takım düzelir” diyen bir Galatasaraylı’ya henüz rastlamadım.
Kötü biten son 3 senenin istatistik kahramanı Bülent Korkmaz ve Frank Rijkaard. İkisi de döve döve kovuldular. İstatistik uzmanımız Aslıhan Çil’in rakamları sadece doğruları söyler: Ben de biraz matematik çalıştım. Eğer galibiyetlerle bir hocaya başarı yıldızı taksaydık sıralama; Rijkaad (%55), Korkmaz (%53), Skibbe (%52), Ünder (%50), Hagi ve Terim (%33) oluyor. Eğer aynı performansla yüz maç takımı çalıştırsalardı kazanacakları puanlar; Korkmaz (185), Rijkaard (181), Skibbe (176), Ünder (163, Hagi (117) ve Terim (133) olacaktı.
“Daha 3 maç yaptı insafsızlık etme” diyen çok olacaktır. Cevabım ise, “Bu takımın iyi oynayabileceği yönünde en ufak bir umudum yok” olacaktır. Yine de istikrardan yana oldum hep. Skibbe’nin gönderilmesi yanlıştı, Korkmaz’ın da, Rijkaard’ın da, Hagi’nin de, Ünder’in de. Geçmişi değiştirebilecek bir güç kimsede yok. Bu nedenle, “Hoca Fatih Terim, en aşağı 3 yıl beraberiz” diyecek bir yönetim açıklaması bekliyorum. 2009-10 sezonunu tek başına Rijkaard tamamlamış; son 3 yılın en başarılısı. Diğer takımlarda da istikrar başarıyı getiriyor. Abdullah Avcı, Yücel İldiz, Ertuğrul Sağlam en basit örnekler.
Aslan’ı korumak
Yönetimin işi çok zor. Galatasaray’ı türlü platformlarda korumak zorundalar. Nerelerde mi?
- Bakanlıktan; Yeni Spor Bakanımız Suat Kılıç 8 ay önce camiaya, “Sefiller” demişti.
- TFF’den; Yeni Başkan Mehmet Ali Aydınlar her fırsatta yeni icatlarla ortalığı karıştırıyor.
- Aykut Kocaman’dan; Her gördüğü mikrofona ağlamayı adet edindi. “Boynumuzda ilmek” diyor, “Bizi arkamızdan hançerliyorlar” diyor ama kulübün maaşlı elemanı olduğunu unutuyor. Acaba Fenerbahçe rahat bir nefes alsın diye, “Bu sene dardayız ben para falan istemem, her şeyimi Fenerbahçe’ye borçluyum” demek hiç içinden geçti mi?
- Kulüpler Birliği’nden; “Şike yapan düşmesin” diyorlar. Hiç mi yüzleri kızarmıyor.
- Futbolcularından; Öyle çıtkırıldımlar ki Karabük maçında gördük, faul bile yapmaya mecalleri yok.

YORUM YAZ