MENÜ

Etranger II (Yabancı)

Abone Ol Google News

Bundan 9 sene önce Ünal Aysal başkanlığa aday olduğunu açıklamıştı. Adaylığı hakkında neler düşündüğünü eski başkanlardan Faruk Süren’e sorduğumda, “Tek kelime ile cevap vereceğim, sizin fransızca bildiğinizi biliyorum; étranger” dedi. Biz de Sayın Faruk Süren’in bu lafını FANATİK’te manşete taşımıştık. İlk sene Süren’i haklı çıkarmış ve Aysal yönetimi türlü acemilikler yapmıştı. Ancak yönetici kadrosunun gücü takımı şampiyon yapmaya yetmişti. Sonraki yıllarda Aysal “yabancılığını” üzerinden attı ancak camia onu istemedi. Duygun Yarsuvat ile yapılan yumuşak geçişten sonra Dursun Özbek’in de başına Ünal Aysal’ın başına gelenler geldi. Acemi olarak başladığı başkanlık görevinde ustalık seviyesine geldiği zaman camia onu da istemedi.

Haberin Devamı

Cengiz’in ekibi hırçın!

Tepki oylarıyla bir anda kendini başkanlık koltuğunda bulan Mustafa Cengiz ise seleflerinden farklı değil. En aşağı Aysal ve Özbek kadar yabancı camiaya. Başkanlığının birinci yılı dolmasına rağmen nefret duygularıyla ayağa kalkan ekip arkadaşlarını yerine mıhlaması gerektiğinin bilincine varamamış henüz!

Haberin Devamı

Neden mi? Biraz açayım...

Son 3 genel kurulu yöneten Metin Aslan’a ve kürsüdeki hatibe geçen mali genel kurulda bir üye saldırdı. Aslan da kendisini haklı olarak disipline verdi. Kulüp aradan aylar geçmesine rağmen bu üye hakkında işlem yapmadı. Bu üye de birkaç gün önce misilleme yaparak Aslan’ı disipline verdi. Aylardır kılını kıpırdatmayan yönetim saatler içinde iki dosyayı da gündeme aldı. Buraya kadar çok garip bir durum gözükmüyor diğer garipliklerin yanında. Ancak divan başkanına saldıran kulübün disiplin kurulu başkan yardımcısı olunca iş biraz ilginç bir hal alıyor. Galatasaray’da böylesi bugüne kadar yaşanmamıştı. Disiplin kurulu üyelerinin kimseye saldırdığı görülmemişti.

Neyse, gelelim sadede...

İbra edilmemekten çekinen Başkan Mustafa Cengiz dümen suyunda olmayan Metin Aslan’ın 23 Mart Genel Kurulu’nu yönetmesini istemiyor. Aslan’ın apar topar disipline sevki konunun bu şekilde algılanmasını sağlıyor. Bu tuhaflığa son vermek için eski başkanlardan Duygun Yarsuvat, Aslan’ın bir şekilde genel kurulu yönetemeyecek durumda olması halinde devreye gireceğini açıkladı.

Benden uyarması; eğer disiplin kuruluna sevki yüzünden Metin Aslan genel kurulu yönetemez de Duygun Yarsuvat divan başkanlığı koltuğuna oturmak zorunda kalırsa...

1) İbra hayal olur

2) Cengiz’in sonu olur

3) Bir sürü olay olur

Sayın Mustafa Cengiz biraz Galatasaray Başkanlığı öğrenip üzerindeki yabancılığı attıysa bu konuyu yumuşacık halletmesi lazım. Kimsenin gözünün yaşına bakmayan, doğruyu her zaman yerine getiren genel kurul üyelerinin öncelikle gözünde aklanmanın yolu aklıselimdir!

Dernek seçimi

16 Mart’ta Galatasaraylılar Derneği’nde seçim var. 23 Mart Kulüp Mali Genel Kurulu’nun son provası Galatasaray Lisesi’nde yapılacak.

İki aday var; Aylar öncesinden yola çıkan Fidel Berber ve geçen ay adaylığını açıklayan Mehmet Altıoklar.

Berber tüm camianın onayını almış bağımsız bir aday olarak görünüyor. Altıoklar da bağımsız olduğunu, kimsenin adayı olmadığını söylüyor. Defalarca bu konuda yazdıklarımı sözle tekzip etti. Sanırım Dernek seçiminde kulüp yönetiminin adayı olduğundan kendisinin bile haberi yok. Öyle olmasa neden bizzat Mustafa Cengiz tarafından seçilen liseli yöneticiler, şirket yöneticileri, onların yakınları liseli arkadaşlarını arayarak Altıoklar lehine oy istiyorlar. Yüzümüze bakmayın isterseniz ama aklımızla da oynamayın, gülünç oluyorsunuz!

Haberin Devamı
YORUM YAZ