MENÜ

Aslan'ın düşmanları!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Kim olabilir, en büyük rakibi mi, ikinci en büyük rakibi mi, hükümet mi, hükümetin şakşakçıları mı, spor kamuoyu mu, basın mı, iç dinamikler mi? Bilemediniz, şu anda Galatasaray’ın en büyük düşmanı Galatasaray’ı güçlendirmek için çalışması gereken Türkiye Futbol Federasyonu’ndan başkası değil.

Göreve gelme sebepleri 3 Temmuz sürecindeki lekeleri çitileyerek temizlemekten başka bir şey olmayan, FİFA ve UEFA’nın en istemediği “Siyasetin futbola bulaşması”nın iletken kablosu Demirören Federasyonu. 10 yıl, 20 yıl sonra bugünün aktörlerinin % 90’ı hayatta olacak ve bugünün yaşanan rezaletlerini yüzleri kızararak hatırlayacaklar. Her 2-3 senede bir kendini katlayarak gelişen teknoloji yardımıyla 20 yıl sonra ne kadar kötü kokarsa koksun hiçbir şeyin üzeri örtülü kalmayacak. Bugünlerin defoları tüm detaylarıyla zihinlerimizin dev ekranlarına kalıcı olarak kazınacak.

Galatasaray’ı nasıl çökertsem

Ne düşmanlık yaptı Federasyon Galatasaray’a diye soracak olursak! Aleyhe alınacak her kararda zorlanmadan maksimumu vermek, hakemler dahil tüm personeline “Kararların Galatasaray’ın aleyhine ise sorgulamam” mantığını hissettirmek, Durduk yerde hocasına kanca atarak lig ortasında olayın kahramanlarının zaaflarından da yararlanarak koca Galatasaray’ı fabrika ayarlarına geri döndürmek, Federasyon Başkanı elindeki medya gücünü meslektaşlarımızı acımasızca kullanarak Galatasaray’ın başarısızlığı için çalıştırması. Örnekler çoğaltılabilir ama bunlar da yeterli.

Asıl darbe ülke futboluna

Kulüpler ne kadar güçlü olursa federasyonlar da o kadar güçlü olur. Ancak mevcut Başkan Yıldırım Demirören’in bundan haberi yok. Galatasaray’a vurayım derken Türk Futbolu’nu batırıyor. Yabancı sınırlaması, 2 saniye küfre saha kapama, içişlere karışma ve son icat Passolig. Zaten az olana seyirciyi tamamen bitirecek tüm uygulamalar yapıldı. Yakında futbolu; televizyonda oynayan bir şey olarak tarif edebileceğiz.
Son olarak kulüp yöneticisiyken “Nouma kalsın” federasyoncuyken “Melo gitsin” diyen Demirören, takım halinde gece 04.30’da silahlı çatışmada yaralı veren Beşiktaş’a da akıl verecek mi çok merak ediyorum.

YORUM YAZ