MENÜ

Şenol Güneş'in mucizevi buluşu!

Abone Ol Google News

Beşiktaş-Trabzonspor maçının kadrolarını öğrendiğimizde hemen hemen herkes Necip ile Vida’nın stoperleri oluşturacağını düşünüyordu. Maç başladıktan sonra ise görüntü bambaşkaydı. Sağ bek gibi gösterilen Dorukhan orta alanda görev yapıyor, top Beşiktaş’ta iken savunma üçlüye dönüyordu. Trabzonspor ataklarında ise çift ön libero olarak oyuna başlayan Atiba ve Medel’den biri pozisyonun gelişimine göre stopere geçiyor Necip sağ beke kayıyordu.

Haberin Devamı

Karmaşık görev anlayışı

Teorik olarak düşünülmüş bir uygulama olması bakımından kabul edilebilir. Ancak böyle bir karmaşık görev anlayışı için ezbere futbol oynayan bir takım olması gerekirdi Beşiktaş’ın. Siyah beyazlılar böyle bir takım mıdır? Tersine, bu sezon Beşiktaş’ta hiçbir şey yerli yerinde değil, takım adeta Şenol Güneş’in kafası kadar karışık. Nitekim bu uygulama ikinci kez karşılaştıkları Trabzonspor atağında Beşiktaş’a golü yedirdi. İlkinde Atiba, Rodallega’nın indirdiği gollük topu kesti, ama ikincisinde Sosa’nın yaptığı ortayı Medel boy ve zamanlama yetersizliği nedeniyle kesemeyince Beşiktaş golü yedi.

Haberin Devamı

Trabzonspor neden geriye çekildi?

Şenol Güneş ikinci yarıya iki değişiklik yapıp dörtlü savunmaya geçmesine karşın Trabzonspor ikinci yarının başında farkı ikiye çıkarttı. Bu fark bir bakıma Trabzonspor’un ataklardaki sonu da oldu. Ünal Karaman’dan mı kaynaklandı yoksa takım kendiliğinden mi geri çekildi, kestirmek zor. Ancak Trabzonspor’un geriye çekilmesi Gökhan Gönül ve Caner Erkin’i kanatlardan kalesine davet etmek anlamına geliyordu ki, 0-2’den sonra durumun eşitlenmesinin nedeni de bu uygulamadan kaynaklandı.

Ljajic mücadelenin içinde kayboldu

Caner Erkin’in yaptığı temiz ortalara kafa vuracak oyuncu yoktu. Çünkü Beşiktaş inanılmaz karmaşık bir futbol oynuyordu. Nitekim Beşiktaş’ın attığı iki gol de bu karmaşanın içinden çıktı. Beşiktaş’ın futbolu Gökhan Gönül’ün oyuna girmesi ile az da olsa düzeldi. Ljajic’in oyuna çok az katkı yapması da Beşiktaş ataklarının netleşmesine engel oldu. Dorukhan ve Güven’in, yakın gelecekte Beşiktaş’ın vazgeçilmezleri arasına girecekleri kaybedilen iki puandan daha önemli olsa gerek.

YORUM YAZ