MENÜ

Dikkat! Kavga konusu aranıyor

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

İnternetten, gündemde neler olmuş diye bakıyorum. Bir gazetenin internet sitesindeyim. Her başlığın tek bir amacı var beni diğer sayfaya yönlendirmek. Haliyle her bir başlık beni rahatsız ediyor, çünkü eminim arkasından fos bir haber çıkacak. Okur olmanın bir gün bu kadar stresli olacağı aklıma gelmezdi. Zaten internet sitesinin her yerinden bir reklam çıkıyor. Haber değil reklam takip ediyor gibiyim. Sonra bir başlık dikkatimi çekiyor “Arda Turan sessizliğini bozdu ” ayrıca Arda ile Fatih hocanın yan yana eski mesut, mutlu günlere ait fotoğrafı mevcut başlıkla beraber. Konuyu herkes gibi ben de anlıyorum Fatih Terim’in yaptığı açıklamalara Arda tarafından cevap verilmiş de basına açıklama yapılmış gibi bir tavır yaratılmış. Belli ki, Fatih hoca kendi görüşlerini ortaya koyunca basınımızın tek bir amacı açığa çıkmış, iki eski dostu birbirine düşürecek hamleleri nasıl gerçekleştiririz gibilerinden çabaya girişilmiş.
Zaten bizler barışanları değil, kavga edenlerin haberlerini okumayı ve izlemeyi daha çok severiz. Dostluk cümlesinin bir raitingi yoktur ama kavga ettiler, kapıştılar daha çok istenir beklenir. Aradığımız huzur değil huzursuzluktur çünkü besin kaynağımızdır bu. Taraftarımız da böyledir, yöneticilerimiz de, yorumcularız da, yazarlarımız da.

Sevgimiz kin ve nefret dolu

Taraftar, tuttuğu takımın kulüp yöneticilerinin açıklamalarını “rakip takıma lafı gediğine nasıl koydu beee ” demek için bekler ve rahatlar.. Yöneticiler “önemli açıklamalar yapıcam” deyip ekranlara çıkar, herkes bekler heyecanla. Bir bakarsınız açıklama rakipleri karalamak üzerinedir şu tarihte şu takım bunu yaptı, bilmem kaç yılında eğer hakem penaltımızı verseydi şampiyonduk, üzerimizde çok oyunlar oynandı, elimde belgeler var bla...bla

Kimse fair play geyiğine girmesin, Rahmetli Özhan Canaydın Fenerbahçe’yi alkışladı diye ne laflar yedi başkanı olduğu Galatasaray kulübü taraftarlarından hatırlayananız var mı?
Bizim taraftarlık ve kulüp sevgimiz böylesine kinle ve nefretle doludur. Dostluk mesajları maç başlayana kadardır hakem düdüğü çalar, savaş başlar.

Neyse daha fazla uzatmayayım hepimiz böyle olduğunu biliyoruz, devran böyle deyip geçiştiriyoruz sadece. Oysa önce bu tavırları değiştirmeliyiz ki sonra futbolumuz, yorumcumuz, yöneticimiz, taraftarlar değişsin.

Delirtecek bir söz bekliyorduk

Gelelim yazımın girişindeki konuya. Gazetenin internet sayfasında “Arda sessizliğini bozdu” başlığı altındaki sayfayı önce tıklamak istemedim. Emin olduğum tek şey tüm haber ve spor sitelerinin her zaman yaptığı gibi merak uyandırıp beni sayfaya yönlendirmek istiyordu bu başlık. Tek bildiğim tıklayıp başka sayfaya geçince her zaman olan olacaktı. Kocaman bir reklam ve alt köşede geriye saran saniye ve ben sayfayı kapat anlamına gelen bir yerlere saklanmış çarpı işaretini arayacak, reklamı bir an önce kapatmak isteyecektim ve arkasından hiç bir şey çıkacaktı. Sonuçta hepsini yaptım ve bu tüm anlattıklarım başıma geldi. Arda sessizliğini bozmamış twitter’dan milli takımımıza dünya kupası elemelerinde başarılar dileyen bir mesaj paylaşmıştı. Yani Arda sessizliğini bozmamış hayırlı ve efendice bir mesaj paylaşmıştı. Ortada kavgaya değer ne bir cümle, ne de bir tavır vardı. Arda’nın bu yaptığı bildiğimiz ve yaşadığımız ortama göre etik bir duruş sergilemiyordu. Çünkü bizler tartışma istiyorduk, lafı gediğine koyacak cümleler, Fatih hocayı delirtecek bir söz bekliyorduk. Hüsrana uğradık!
Anlayacağınız gazeteciliğimiz artık haberi, futbolcu twitter’ı takip ederek bulacak zavallılığa gelmişti.
Ama merak etmeyin bugün yarın ne yapar eder bizleri heyecanlandıracak bir gelişmeye şahit oluruz. Çünkü basınımız tüm futbolcuların facebook, instagram, twitter’ını takip ediyor,eninde sonunda elbirliğiyle bir kavga konusu buluruz.

YORUM YAZ