MENÜ

Zirvenin tek hakimi

Abone Ol Google News

İlk yarıda Başakşehir ne kadar çok pas yapmaya, hücuma çıkmaya, özetle pozitif futbol oynamaya çalıştıysa; Konyaspor da bir o kadar tersini yaptı. Bunda futbolcu kalitesi ve kapasitesinden ziyade, İki hocanın tamamen birbirlerine zıt oyun anlayışının da etkisi var. Aykut Kocaman her zamanki gibi skoru olabildiğince uzun süre 0- 0’da tutma düşüncesiyle maça başladı. Abdullah Avcı ise maç her durduğunda kenardan takımına, “İleri çıkın” talimatını yolladı. İlk 25 dakika tamamlandığında Konyaspor’un ne bir gol girişimi, ne de bir şutu vardı. Topla oynama oranı ise sadece yüzde 36’ydı.

Haberin Devamı

İlk gol VAR’a takıldı

18. dakikada sağ kanat Visca ortaladı, sol kanat Elia attı. Serkan Kırıntılı milli takım seviyesindeki bir kaleciye yakışmayacak gol yemişti ki, imdadına VAR yardımıyla gelen ofsayt kararı yetişti. 27’de Robinho tehlike yarattı, 30’da Konyaspor ilk kez Jahovic ile kaleyi yokladı. 32’de ilk yarının belki de en iyi ismi İrfan Can topu müthiş getirip, şutunu çekti. Serkan bu kez kalitesine yakışır bir kurtarışla, gole izin vermedi.

Haberin Devamı

Konyaspor rekor kırdı!

45 dakikada kalesinde tam 12 şut gören ve bu alanda ligin en kötü ilk devresini yaşayan Konyaspor, ikinci yarıda bu baskıya dayanamadı. Çizgiye inen Robinho’nun içeriye çevirmek istediği top, tekrar kendisine çarpıp pas olurken, Ali Turan’dan önce ayağını uzatan Mossoro golü attı. Ali Turan’ın yerde yatarak golü iptal ettirme çabası, bu kez VAR’da kabul görmedi!

Visca’sız galibiyet olmaz

Barcelona’nın oyun tarzını örnek alan Abdullah Avcı, ilk golü hazırlayan isim olmasına rağmen Robinho’dan geçen haftalardaki Luis Suarez etkisini göremeyince, kulübedeki gerçek santrforu Adebayor’u oyuna aldı. 1 dakika sonra ise Visca, neden bu ligin en değereli oyuncusu olduğunu bir kez daha kanıtladı. Boşnak yıldız sağ çaprazdan kaleye füzeyi yollayıp, Serkan’ı çaresiz bıraktı: 2-0. Galatasaray’ın maç fazlasıyla farkı 3’e indirdiği haftada hata yapmayan, maçın başından sonuna kadar üstün oynayıp; Konyaspor’a ilk isabetli şut iznini 75. dakikada veren Başakşehir, son 7 haftaya girilirken 6 puanlık farkın erimesine izin vermedi. Daha da önemlisi şampiyonluk havasına girdi.

YORUM YAZ