MENÜ

Çaykur Rizespor durdurulamıyor

Abone Ol Google News

Anadolu’da haftanın maçı, tam da beklendiği gibi başladı... Konyaspor topu kontrolünde tutan, Rizespor ise arkada bekleyip, kontrataklarla açık arayan taraftı. Karşılaşmanın henüz başında dengeyi, Filipovic’in büyük hatası bozdu. Önce topu sektiren, sonra kalecisine hatalı bir pas gönderen Konyaspor’un stoperi, adeta golü Vedat Muriç’e ikram etti: 0-1. İlk yarıda cılız bir kaç tehlike yaratan Yeşil- Beyazlılar’ın eksiği net şekilde kaliteydi. Rizesporlu Aatif ve Boldrin, dün Konyaspor’da olsaydı, ilk yarının hikayesi bambaşka seyredebilirdi. Evet Konyaspor mücadele ediyor, oyuncular özveri gösteriyor ancak o son vuruşta veya o son kilit pasta, takımın kalitesi yetmiyor.

Haberin Devamı

Gökhan Akkan ve direk...

İkinci devrenin başında, Aykut Kocaman’dan önce Jahovic hamlesi geldi, 59’da da Hurtado oyuna girdi. İki ismin dahil olmasıyla, o bahsettiğimiz kalite yoksunluğu biraz giderilirken, bu kez de Gökhan Akkan devredeydi! Rizespor’un başarılı kalecisi üst üste kritik kurtarışlar yaptı. 62. dakikada ise şans konuk takımın yanındaydı. Bu dakikada Milosevic’in vuruşu, direğe takıldı.

Haberin Devamı

Skubic atıldı, maç bitti

68. dakikada maçı bitiren organizasyon gerçekleşti. Rizespor, kaptığı topla çok iyi çıktı. Günün iyilerinden Vedat Muriç çok şık bir ara pasla savunmayı deldi, Samudio tek dokunuşta topu uzak köşeye göndirdi: 0-2. 76’da Skubic, kontrolsüz hareketi sonrası direkt kırmızı kart görünce kalan dakikalar Konyaspor için formalite havasında geçti.

Teknik direktör farkı!

Geçen sezon Akhisar’a tarihi başarı yaşatıp Türkiye Kupası’nı kazandıran, sezonun ikinci yarısında Rize’da harikalar yaratan Okan Buruk, son 1-2 seneye bakıldığında ligin en formda hocası olma yolunda ilerliyor. Ona maddi-manevi hakettiği değeri vermeyen Akhisar ise ligin dibinde kümede kalmak için çırpınıyor. Konyaspor’da ise kötü seri 7 haftaya çıktı; Avrupa Ligi hedefi hayal olmaya başladı. Aykut Kocaman’ın hakemler ve maç saati gibi argümanlardan ziyade bu gidişata son vermek için daha ciddi çözümler üretmesi gerekiyor!

YORUM YAZ