MENÜ

Skibbe'ye uyarı mektubu

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Trabzonsporlu oyuncular demirden mi? Ersun Yanal’ın takımında niye sakatlık sorunu yaşanmıyor. Aslında Galatasaray’ı Beşiktaş yaktı! Sarı-Kırmızılılar, Ali Sami Yen’de Beşiktaş’ı yenmese, devre arasında ülkesine tatile giden Alman hoca, İstanbul’da bavullarını topluyor olurdu!

Oyuncular sever tabii

Skibbe’yi ‘başta yabancılar’ olmak üzere tüm oyuncular seviyor. Nasıl sevmesinler ki. Almanya ve Antalya kamplarında basına açık her antrenmanı seyrettim. Ben daha bir oyuncunun idmanda yorulduğunu, nefes nefese kaldığını görmedim! 5’e 2, yarım saha çift kale, 5 dakika da şut çalışması; tamam, idman bitti.
Peki Süper Lig’deki takımlar Galatasaray’a karşı ‘sert’ oynuyor da, mesela Trabzonspor karşısına ‘sünger’ kramponla mı çıkıyor?

Tarihe geçti bile!

Skibbe, yerden yere vurulan Mustafa Denizli ve Aragones’ten sadece 2 puan önde. Süper Lig’in en iyi kadrosunun Galatasaray’da olduğu da tüm kamuoyunun kabul ettiği bir gerçek. “Ya UEFA Kupası” dediğinizi duyar gibiyim. Skibbe, Galatasaray’ı Şampiyonlar Ligi’ne sokamayan ilk hoca olarak tarihe geçti zaten! Galatasaray’ın elendiği o Bükreş de, sadece 2 puanla grup sonuncusu oldu!

Taktik zaten belli

Galatasaray, Sivasspor’la 10 günde 3 maç yaptı; 300 dakikada 2 gol. Rakip 10 net gol pozisyonuna girerken, Galatasaray yarısı kadar bile pozisyon bulamadı. İşin enteresan tarafı; Sivasspor hep aynı sistemle oynadı, hep başarılı oldu. Buna karşılık ‘iyi insan’ Skibbe de, tutmayan aynı taktiğiyle her maç rakibini mat etmeye çalıştı ve hiçbirinde bunu başaramadı. ‘Skibbe’nin Galatasarayı’nın taktiği şu: Lincoln, Kewell, Baros ve Arda günündeyse maçı kurtarır. 60. dakikadan sonra 2 değişiklik yapılır; oynuyorsa Kewell çıkar yerine x, 75’ten sonra Baros çıkar yerine kulübede sağlam forvet kim varsa o girer.

Şampiyonluk başarı mı?

Galatasaray’ın kadrosunda tam 31 futbolcu var; sadece 16’sı sağlam. Denizli’de sahaya 17, Sivas’ta 16 kişi çıkıyor. Bu kadar oyuncunun sakat olmasının nedeni gerçekten de sağlık ekibi mi, yoksa antrenman eksikliği mi? Tamam, takımın yarısından çoğu sakat, 18 kişi çıkaramıyorsun. Takım özel uçakla gidiyor Sivas’a. E alsana o zaman PAF takımdan iki genç. Çocuklar soyunma odası, yedek kulübesi görsün, tecrübe kazansın. Bunu düşünmek için ‘iyi insan’ olmak bile yeterlidir sanırım!
Galatasaray ‘bu kadrosuyla’ sezon sonu şampiyon olursa başarılı mı olacak?
Sivasspor şanslıymış... Doğrudur... Galatasaray da çok şanssız!
Bu Kalli mi olur, kim olur bilemem ama; birileri Skibbe’nin kulağını çekmeli, ona doğru yolu göstermeli. Yoksa her şey için çok geç olur, koca sezon kupasız biter.

YORUM YAZ