MENÜ

Zaferin şifresi cesur futbol

Abone Ol Google News

Şenol Güneş, deplasmanlardaki; korkak, ürkek ve daha çok gol yememeye dayalı oyundan kesinlikle vazgeçmeli. Hücum futbolu özelliği, kadro yapısı ve kalitesi olarak hâlâ ligin en iyisi olan takımını cesurca, sadece galibiyet için sahaya sürmeli. Hoca bunu yaparsa, üç puan gelir...

Haberin Devamı

Beşiktaş, Avrupa dönüşü puan kaybetmeyi gelenek haline getirmişti. Bu kez tam tersi... Önce Göztepe, ardından da Genk ile oynayacak. İzmir ekibi bu sezon farklı görüntü çiziyor. Kadro ve sonuç istikrarı sağlamış değil. Aslında bu durum, o kadar da önem arz etmiyor. Yeter ki Beşiktaş, Beşiktaş gibi oynasın... İşte burada tüm iş Şenol Güneş’e bağlı. Deplasmanlardaki; korkak, ürkek ve daha çok gol yememeye dayalı oyundan kesinlikle vazgeçmeli. Hücum futbolu özelliği, kadro yapısı ve kalitesi olarak hala ligin en iyisi olan takımını cesurca ve sadece galibiyet için sahaya sürmeli. En önemli kriter bu. Hoca bunu yaparsa, üç puan cepte!..

Bir tek Pepe sorun olur

Kartal’da sakatlıkları bulunan; Adriano, Pepe, Adem Ljajic ve cezalı Vida yok. Takımda Pepe dışında hepsinin yeri rahatlıkla dolar. Portekizli; savunmayı toparlayan, arkadan oyun kuran, ileri çıkıp gol arayan yapısı ve büyük tecrübesi ile ligin çok önünde.

Haberin Devamı

Lens sürpriz olmaz

Göztepe karşısında Quaresma’nın kenarda bekleyip; Lens’in 11’de oynamasını bekliyorum. Bu durum sürpriz olmasın. Q7’nin dış sahada veriminin düşmesi ve hafta içindeki UEFA maçı da düşünülerek rotasyon yapılacak olması normal. Bu akşam ki zorlu mücadelede de, Love, Babel, Oğuzhan ve Lens’in katkısı da belirleyici olacak. Atiba ve sonradan hamle oyuncusu olarak da; Q7, direkt skora etki yapabilecek isimler. Hatta Tolgay, Roco gibi sürpriz isimler de buna eklenebilir.

Kısa mesaj

Ege’deki zorlu puan mücadelesinde Karius’un performansı da belirleyici olacak. Alman file bekçisi çok formda. Önündeki Pepe ve Vida’nın yokluğunda üç kişilik oynayıp kalesini gole kapatıp Kartal’ın itici gücü olabilir.

Bu istatistiğe dikkat!

Beşiktaş’ın Süper Lig’de attığı son 13 golün 10’u maçların ikinci yarılarında geldi. Göztepe’nin ise kalesinde gördüğü son 13 golün dokuzu maçların ikinci yarılarında atıldı.

Ön plana kim çıkar?

Medel, takımın jokeri oldu. Bu kez savunmada forma giyecek. Hızı, kademe anlayışı, ilk topa müdahalesi çok iyi. En büyük handikapı ise kontrolsüz oyunu ve sertliği. Öncelikli olarak kesinlikle sinirlerine hakim olarak sakince işini yapmalı.

YORUM YAZ