MENÜ

Yine lider

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Karadeniz’e liderlik turuna çıkan Beşiktaş, Rize deplasmanında istediğini aldı. Gökhan ve Quaresma’dan yoksun, kadrosu ile sahaya çıkan Güneş’in ekibi, ilk yarı dengeli oyunu ile iki farkı yakaladı. İkinci
devre, gol kaçırma hovardalığına kapılan Kartal, son dakika içinde golü yiyince, sıkıntıya düştü. Tecrübesi ile kazanan Siyah- Beyazlılar, liderlik koltuğuna oturdu.

SOSA'N VARSA

Dün gece Arjantinli yıldız sahada, ‘nasıl lider olunur’ herkese gösterdi. Toplu, topsuz oyunda hep vardı. Sıkışan, oyunu açan adam oldu. Maçın ritmini ayarladı. Duruma göre gaza bastı, bazen de frene. Bununla da yetinmeyip, aynı anda ikisine birden! 16’da Gomez’in düşürülmesi ile de müthiş bir frikik golüyle takımını öne geçirdi: 0-1. Oyunu, karşı alanda tutup, rakibi bunalttı. Takım arkadaşlarını yönetti.
yalnız yürümedi Sosa’nın müthiş oyununa, Kerim, Oğuzhan, Hutchinson, Beck, Marcelo da ayak uydurdu. Tolga kalede aynı oranda karşılık verdi. Hal böyle olunca, gözler Gomez’e takıldı. Alman yıldız üç kez golü kaçırdı. Ancak, savunmayı hapsetti. Arkadaşlarını pozisyona soktu. Nitekim 33’te Oğuzhan’ın pasında, Kerim uzak direğe bıraktı: 0-2.

KADER İSİM DENİZ

Hikmet Karaman, takım oyununu kontratak üstüne kurmuş. Ahmet İlhan’a atılacak uzun paslarda, kaleye inmeyi düşündü. Bunda başarılı oldu da. Ancak, Rize adına Deniz Kadah, gününde değildi. Gurbetçi
futbolcunun 20’de kullandığı penaltıyı, Tolga çıkardı. Ardından kafa şutu, üst direkte patladı.

YAN HAKEM KURTARDI

Serkan Çınar 19’da ceza alanı içinde Marcelo’nun eline çarpan topu görmeyip, devam ettirdi. Ancak yardımcısı İsmail Şencan’ın uyarısı ile penaltıyı çalıp, durumu kotarıp skora etki etmedi. Bu kadar da kaçmaz İkinci yarı, ev sahibi takım risk alıp, en azından bir gol için ileri çıktı. Bu durum aslında, Beşiktaş’ın ‘ekmeğine yağ sürmek’ anlamına geliyordu. Kartal, açıklara iyi kaçıp, üst üste pozisyonlar buldu. Gomez, Kerim, Olcay, Tolgay ile net pozisyonlarda, golleri kaçırdı. Çok farklı skor ile Karadeniz serisine başlama imkanı, böylece güme gitti! Oğuzhan’ın sakatlanması ile bu alana yapılan Necip ve Tolgay hamleleri, oyuna dinamizm getirse de, final paslarındaki olumsuzluk, aynı oranda skora yansımadı.

ATAMAZSAN YERSİN

Sadece ikinci yarı, beş net pozisyonda, golü bulamayan Kartal, 89’da topu ağlarında gördü. Eren’in ortasında, Chevalier düzeltip sert vurdu: 1-2. Futbolun ana kuralının devreye girdiği maçta, son dakikalar Beşiktaş adına, yine sıkıntı ve endişe yarattı.

YORUM YAZ